Önfeledt játék

2022.05.18. 13:00

Közös élményekkel segítik a borsodi rászoruló és nehéz sorsú gyermekeket

Halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére szervezett szórakoztató programot a Szent Lázár Lovagrend Miskolcon.

Nagy-Hankó Krisztina

A játék öröme. Fotó: Kozma István

A Szent Lázár Gyermeknap alkalmával több mint száz nehéz sorsú gyermeknek biztosítottak felhőtlen kikapcsolódást a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Győri Kapui Tagiskolájában kedden délelőtt. Többek között ugrálóvárral, óriáscsúszdával, íjászattal, dartsfocival és egyéb színes programokkal készültek a szervezők.

A játék nevel és tanít

Eddig még nem volt ehhez hasonló kezdeményezés az iskolájukban, ezért nagy öröm volt számukra a jótékony felajánlás – mondta Pásztorné Bakó Márta, az intézmény igazgatója. Vannak jó szándékú, segíteni akaró emberek körülöttük, akiktől támogatást kaphatnak, de a lovagrend által szervezett gyermeknap nagy meglepetés volt a kisdiákoknak. A játék nevel és tanít, így ezek a játékos szórakoztató programok hozzájárulnak a fejlődésükhöz. A gyermekek az újat mindig szívesen fogadják, és megtanulják megbecsülni is azt, ha kapnak valamit – fogalmazott az iskolaigazgató.

Fontos a segítség azoknak, akik rászorulnak, a Szent Lázár Lovagrend kiemelt céljának tekinti ezt – hangsúlyozta Hollósy András, a program fő szervezője. Nagy öröm, hogy az iskola tanulóinak kicsit színesebbé varázsolhatták a nehéz hétköznapokat. Hiszen ezeknek a gyerekeknek nem mindig adatik meg, hogy ilyen körülmények között önfeledten szórakozhatnak. Tárgyak helyett ezúttal élményekkel szerették volna megajándékozni a gyerekeket, akik ezeket az élményeket elvihetik magukkal haza a családjukhoz.

Egy évben több alkalommal is szerveznek jótékonysági eseményeket a lovagrenddel közösen – mondta Mohácsi Gábor, az Omega Miskolc Keresztény Gyülekezet presbitere. A szervezés mellett főként anyagi támogatást nyújtanak a programok megvalósításához. Az elesettek, a nehéz sorsú emberek támogatása – főleg, ha gyerekekről van szó – elsőrendű feladat. Most éppen néhány óra boldogságot adnak számukra, amire biztosan emlékezni is fognak – tette hozzá a presbiter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában