Nagy üzlet a hadiipar

2022.05.14. 18:00

Ki kivel? Az orosz-ukrán háború titkosszolgálati háttere

A szomszédunkban dúló katonai konfliktus okai egy nagyobb gazdasági háborúra vezethetők vissza.

ÉM

Fotó: Shutterstock

Az orosz–ukrán háború volt a témája a májusi kihelyezett Civil Akadémiának, amelyet a Civil Összefogás Fórum (CÖF) Miskolci Klubja szervezett a Tudomány és Technika Házában, Ki kivel? címmel. Földi László titkosszolgálati szakértővel, a Védett Társadalom Alapítvány kuratóriumának elnökével dr. Lengyel Attila, a CÖF Miskolci Klubjának elnöke beszélgetett.

„Európában már régen nem a nemzetállamok érdekrendszere érvényesül, hanem az úgynevezett háttérhatalomé, amelyet nagyobb részt az Egyesült Államokban élő gazdasági szereplők működtetnek – mondta Földi László. – Ez napjainkra elképesztő politikai-gazdasági erővel bír, és képes azonnal reagálni a világpolitikában történő eseményekre, mert sok lépéssel előttünk jár. Legyen az bankválság, koronavírus-járvány, háború, vagy bármi. Valójában az orosz–ukrán háború is ennek a háttérhatalomnak az érdeke. Emellett a nemzetállamok, a család és a kereszténység fennmaradását is támadják, mert ezek még képesek védekezni a globalizmus eszméjével szemben.”

Földi László tartott előadást a CÖF Klub vendégeként. Fotó: Ádám Jáno

s

Nagy üzlet a hadiipar

Ukrajna egy viszonylag fiatal, soknemzetiségű állam.

„A háttérhatalom évtizedek óta folyó ideológiai és információs háborújának a része, a korábbi ukrán kormány megdöntése puccsal a CIA által. Tehát az Amerikai Egyesült Államok erőtere Ukrajnát bábként használja, hogy egy bázist építsen ki Oroszországgal szemben. A Washingtonban alapított NATO-nak, az észak-amerikai és az európai országok katonai összefogásának, a Varsói Szerződésig volt jelentősége. Azonban, mióta ez megszűnt, az észak-atlanti szövetség feladat nélkül maradt. Az amerikai gazdaság a hadiiparra épül, amely az I. és II. világháborút és aztán a békét is megfinanszírozta. A kisebb, közel-keleti célpontok – Afganisztán, Irán, Szíria – már elfogytak. Az amerikai gazdaság jelenleg kényszerhelyzetben van, és Oroszország lett a következő potenciális ellenfél” – magyarázta a titkosszolgálati szakértő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában