Sport- és kulturális rendezvény

2022.05.26. 13:30

Két napon át tart a zsongás Lillafüreden

A gyorsan múló idő sem kezdte ki a Zsongó Lillafüred rendezvényét. Újra itt a fesztivál.

KT

Fotó: Shutterstock

Amikor Hubay György kitalálta a Zsongó Lillafüred sport- és kulturális rendezvényt, talán nem gondolta, hogy a program évtizedeket bír majd ki. Olyan volt, hogy elmaradt, olyan is, hogy átalakult, de a zsongás tovább él és virágzik. 

Mindenkit várnak 

A hétvégén a huszonharmadik következik, s most családi fesztiválként és gyermeknapként hirdetik a plakátok. 

– Azzal kezdem, amiben nincs változás – kezdte a tegnap délelőtt a Palotaszállóban rendezett sajtótájékoztatón Hubay György alapító elnök, majd így folytatta: – Május 28-án, szombaton és 29-én, vasárnap várjuk az érdeklődőket a csodálatos környezetbe, az Alpesi büfé előtti térre és a kalandparkba. Jöhetnek a gyerekek és az idősek, a lányok és a fiúk, a nők és a férfiak, a családok és az egyedülállók, mindenki megtalálja a magának megfelelő kikapcsolódást. Jó hírem van: az időjárás a kegyeibe fogadja a rendezvényt, a meteorológusok szerint kellemes klíma várja a Lillafüredre érkezőket. 

A Zsongón korábban a sport tarolt, ezúttal azonban átmeneti profilváltásról számolt be a főszervező. Ennek okaként a szálló környéki építkezéseket és munkálatokat nevezte meg. – A sportot nem zárhatjuk ki, hiszen a testkultúra nélkül nincs Zsongó Lillafüred – folytatta Hubay György. – A kalandparkban lehet focizni, futni, kerékpározni, akadályokat leküzdeni, testépítésen részt venni. A park önmagát kínálja, a környékén pedig számtalan, valószínűleg nagy érdeklődést kiváltó műsort lehet megtekinteni, végighallgatni. Például szombaton délután 5 órakor az Apostol koncertjét, amelyet majd a népszerű Meződy József, az együttes frontembere fémjelez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában