Beruházás

2022.05.03. 20:00

Kész. Már futni is lehet a népkerti futókörön...

A futás, kocogás szerelmesei egy új hellyel gazdagodtak. Érdemes kipróbálni az ezerméteres népkerti futókört.

SZB

Februárban láttak hozzá az építők a miskolci, népkerti rekortánburkolatú futópálya kialakításához. A már hosszú évekkel ezelőtt megfogalmazódott tervet a miskolci önkormányzat váltotta valóra. Pályázati pénzből és önerőből kezdődött meg az összességében jó 1 kilométer hosszúságú futókör építése. Az összesen 84,2 millió forint összköltségű beruházáshoz 42,2 millió forint önerőt biztosítottak a város költségvetéséből. 

Ellentmondásos helyzet 

Az építkezés megkezdése óta a futópálya kapott hideget és meleget egyaránt. A futás, kocogás szerelmesei örömmel fogadták, hogy egy újabb lehetőség nyílik számukra, hogy gyakorolják szenvedélyüket. Sokan voltak olyanok azonban, akik azt látták a beruházásban, hogy csak egyszerűen felborítják a rendet a Népkertben. 

Mindkét félnek van némi igaza. Az nem vitatható, hogy jó ötletnek bizonyult a futópálya kialakítása. Nem elhallgatható azonban, hogy vannak bőven hiányosságai. Például az, hogy az amúgy sem bőségében megvilágított Népkertben a futókör egyes részei esténként csak a legbátrabbak számára használhatók, hiszen koromsötétben kell futniuk. Mindezek mellett egyelőre megoldatlan kérdés, hogy aki futni akar, és utcai ruhában érkezik, az hol öltözik át. Az autóval érkezők számára is csak nagyon kevés parkoló áll rendelkezésre. 

A pálya ellenzői egyelőre csak azt látják, hogy az építés ideje alatt a parkot megrongálták az építőgépek, és várják, hogy mikor állítják helyre a Népkert eredeti állapotát, ami amúgy sem mindenkor érte el a kívántat.
 

(A borítóképen: Sokan próbálták már ki a népkerti futókört | Fotó: Bujdos Tibor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában