Együttműködési megállapodás

2022.05.20. 15:00

Képzett szakemberek a környezetipar számára

Megállapodás született a fenntarthatóság érdekében.

ÉM

Forrás: Kozma István

Az oktatás területére kiterjedő együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségével (KSZGYSZ), valamint a Holofon Zrt.-vel csütörtökön a Miskolci Egyetemen. 

Az együttműködés célja a környezetiparban dolgozó KSZGYSZ-tagvállalatok, kiemelten a Holofon Zrt. jelenlegi és jövőbeli szakember-utánpótlásának biztosítása a Miskolci Egyetemmel való együttműködés keretében a fenntartható fejlődés céljai érdekében. 

A klímasemlegességért 

Prof. dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora az aláírási ceremónián rámutatott, hogy a környezetvédelem stratégiai terület az unióban, a Miskolci Egyetem pedig természetszerűleg és kiemelten foglalkozik ezzel a területtel, amelyben a Műszaki Földtudományi Kar eddig is az élen járt. A rektor kiemelte: közös ügynek tartja azt, hogy erre a területre megfelelő számú, képzett és elkötelezett szakemberek kerüljenek. 

Prof. dr. Mucsi Gábor, a Műszaki Földtudományi Kar dékánja elmondta, bár az egyetem régóta együttműködik már a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségével, most mégis úgy érzik, azt el kell mélyíteni a klímasemlegesség elérésének támogatása érdekében. Ehhez az intézmény több területen is egyedülálló képzési kínálatot nyújt. 

Dr. Ágoston Csaba, a KSZGYSZ elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy létrehozták a „Zöldállásportált”, amely segíti a munkaadók és a munkavállalók egymásra találását.

Horváth Ádám, a Holofon Zrt. ügyviteli igazgatója megígérte, hogy kihívásokkal teli gondolatokat és lehetőségeket kínálnak majd mind az egyetemnek, mind pedig a hallgatóknak.

(A borítóképen: Dr. Ágoston Csaba, prof. dr. Horváth Zita és Horváth Ádám írta alá az együttműködést)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában