Egy engedélymódosítási kérelem

2022.05.03. 16:00

Jövő tavaszra készül el az sátoraljaújhelyi Bortemplom

A látványos építkezés most tavasszal kezdődhet el.

Bódisz Attila

Már zajlanak a sátoraljaújhelyi Bortemplom kivitelezési munkálatai, jelenleg a pince és ezzel együtt az alapok megerősítését-szigetelését végzik a szakemberek, ami költséges és kevésbé látványos szakasza a beruházásnak. Az épület teljes felújítására 1,8 milliárd forintot nyert a város a Tokaj-Zemplén fejlesztését célzó programból – közölte az Észak-Magyarországgal Dankó Dénes, Sátoraljaújhely alpolgármestere. Hozzátette: a látványos építkezés most tavasszal kezdődhet el, amely során kialakul a sokfunkciós épület, amelyben egyebek mellett az aszúborkészítés folyamatát bemutató interaktív kiállítás, étterem, vinotéka, konferenciaterem, iroda, borkóstoló pincék, bortrezorok, a toronyban pedig kávéház kap helyet.

Az alpolgármester elmondta: most van még egy fontos dolguk, mégpedig egy engedélymódosítási kérelmet kell benyújtaniuk. Ez ugyan kissé meghosszabbítja a projekt lebonyolításának idejét, de annak végeztével a térség talán legnagyobb és legimpozánsabb borászati, idegenforgalmi és kulturális létesítménye jön létre. Az átadást 2023 tavaszára tervezik – mondta az alpolgármester.

(A borítóképen: Az épület felújítására 1,8 milliárd forintot nyert a város. Fotó: Bódisz Attila)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában