Sporttér átadás

2022.05.15. 19:00

Jónyer-kifli az ózdi utánpótlásért

A korábbi négyszeres világbajnok nevét viseli az a közösségi tér, amely a sportág új központja lehet.

ME

A régi törzsgyár területén álló Digitális Erőműben a kultúra mellett a sportnak is komoly szerep juthat a jövőben. Ünnepélyes keretek között átadták ugyanis a Jónyer-kiflire keresztelt sportteret, amely a helyi asztaliteniszsport új központjává válhat. Az utánpótlás- és a versenysport számára ugyanis szinte a hét valamennyi napján lehetőség nyílik majd a minőségi sportolásra. 

Kitartás, szorgalom 

– Csak rajtatok, a kitartásotokon és a szorgalmatokon múlik, hogy az életben mi lesz belőletek – szólt az eseményen megjelent fiatalokhoz Riz Gábor, a térség ország­gyűlési képviselője. – A sport sok mindenre megtanít, amit az élet egyéb területén is fel tudtok majd használni. A nagy elődök jó példája pedig utat mutat mindenki számára, hogy a nagy siker bárki számára elérhető. 

Szervezett keretek között 

A MÓZDulj Meg Egyesület programjának köszönhetően jött létre az új kezdeményezés. Az asztalitenisz amatőr szinten korábban is jelen volt a Digitális Erőműben, mostantól viszont szervezett formában, egyesületi keretek között folytathatják a munkájukat. 

– Keddtől vasárnapig várjuk azokat, akik szeretnének részt venni a mindennapos mozgásban. Ennek érdekében megalakítottuk a Digitális Spartacus nevű klubot, és a tervek szerint a hazai bajnokságban is el fogunk indulni. A szabályokat betartva természetesen először a legalacsonyabb szintű, megyei bajnokságban – szólt a jövőbeni tervekről Bojtos Zoltán, a Digitális Erőmű igazgatója. 

Az egyesület azonban nemcsak asztaliteniszt, hanem úszó-, futó- és egyéb mozgással kapcsolatos programot is tervez az előttünk álló időszakban. Elek Zoltán elnök hangsúlyozta, hogy a pandémiás időszak után az a céljuk, hogy a kanapéról, a fotelből felállítsák az embereket és aktívabb életmódra sarkallják őket. 

Van kötődés 

A négyszeres világbajnok Jónyer István is szívesen látogat gyerekek, diákok közé. Örömmel adta a nevét az ózdi kezdeményezéshez, hiszen a környékhez kötődése is van. Miskolcon született, a felmenői pedig a Sajó völgyében éltek. 

– Azt viszont csak kevesen tudják rólam, hogy az első hivatalos mérkőzésemet éppen Ózdon játszottam, abban a városban, ahová most sikerült visszatérnem – tette hozzá érdeklődésünkre Jónyer István. – Egy étteremben rendezték a mérkőzést, méghozzá betonon, ami egyáltalán nem kedvezett az asztalitenisznek. Rég volt, most már egészen mások a körülmények. Ez a helyszín egy kuriózumnak számít, de örülök, hogy a szeretett sportágam egy kulturális központban kapott helyet. Bízom benne, hogy az ózdi és a város környéki fiatalok közül lesznek olyanok, akik messze jutnak. Játszottam velük a megnyitó után, vannak köztük ügyes gyerekek.

(A borítóképen: Jónyer István a Jónyer-kifli átadóján | Fotó: Marosréti Ervin)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában