Különleges iskolai esemény

2022.05.25. 07:00

Időkapszulával üzennek a jövőnek

Azt szeretnék, ha leghamarabb 2047-ben kapnák meg az üzenetet az akkori gyerekek.

ÉM

Időkapszulába zárta digitális emlékkönyvét a Szirmabesenyői Szinyei Merse Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola névadásának 25. évfordulója alkalmából. Az időkapszulát május 20-án ünnepségsorozat részeként helyezték el. 

Szájhagyomány útján 

„Ezt a digitális emlékkönyvet annak reményében nyitottuk meg, hogy későbbi olvasója jó szívvel emlékezik meg azokról, akik a könyvben szerepelnek”, olvashatók Győrfi Lászlóné, az intézmény vezetőjének szavai az utókornak címzett levélben. Mint fogalmazott: „Nem került sem az időkapszulába, sem a kapszulát lezáró emléktáblára a kinyitás dátuma. Szeretnénk, ha diákjaink szájhagyomány útján adnák át mindig a következő generációnak, hogy úgy tervezzük, 25 év múlva kerüljön felbontásra az időkapszula. Te, aki 2047-ben olvasod emlékkönyvünket, emlékezz jó szívvel az abban szereplőkre!” Az időkapszulába az iskola digitális emlékkönyvét pendrive adathordozón helyezték be. Mellé bekerült az Észak-Magyarország aznapi számának egy példánya (benne egy cikkel az iskoláról), valamint az iskola jelenlegi tanulóinak és dolgozóinak nevét tartalmazó üzenet.

(A borítóképen: Ünnepélyesen helyezték el az időkapszulát | Fotó: Szirmabesenyői Iskola)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában