Boldizsár kezelésének megkezdéséhez

2022.05.29. 14:03

Húszmillió forint még hiányzik a kezdethez

A sajókeresztúri Boldizsár gyógyításának elindításához is nagyon sok pénz hiányzik.

Méhes László

Boldizsár keresztelője. Fotó: Vajda János

Példátlan összefogás bontakozott ki a hétvégén is a sajókeresztúri, súlyos anyagcsere-betegségben szenvedő nyolc hónapos Boldizsár kezelésének megkezdéséhez szükséges pénz előteremtéséért. Jótékonysági rendezvényt tartottak szombaton Parasznyán és Sajóecsegen, a gyermeknapot pedig Boldi-napként rendezték meg Sajókeresztúron.

Vasárnap délelőtt tartották a kisfiú keresztelőjét a helyi református templomban, amelyet követően Boldizsár édesapja, Nagy László elmondta: a génterápia elindításához szükséges 35 millió forintból egyelőre 14 millió gyűlt össze az adományokból és a felajánlásokból. Nagy szükségük lenne mihamarabb a teljes összeg előteremtésére, mivel annak hiányában nem tudja elkezdi a kezelést a külföldi kutatóintézet.

Aki segítene a családnak, megteheti a Boldizsár Élete Alapítvány közösségi oldalán keresztül, ahol több jótékonysági rendezvényt is hirdetnek. A kisfiú teljes terápiája mintegy 500 millió forintba kerül majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában