Egyeztetés

2022.05.31. 10:00

Hazánk kész segíteni a Sajó-szennyezés megszüntetésében

Nagy István agrárminiszter a Sajó szennyezéséről egyeztetett a szlovák környezetvédelmi tárcavezetővel.

ÉM

Forrás: Fekete István

Fotó: FEKETE ISTVAN

A hétvégén elkezdődtek a kármentesítési munkálatok a Sajó szlovákiai szakaszán – erősítette meg Ján Budaj, Szlovákia környezetvédelmi minisztere Nagy István agrárminiszternek. A két tárcavezető videókonferencia keretében egyeztetett a folyó állapotáról hétfőn. Nagy István kiemelte, Magyarország abban érdekelt, hogy minél előbb sikeresek legyenek a kármentesítési munkálatok. 

Közös kötelesség 

A miniszter üdvözölte, hogy északi szomszédunk konkrét lépéseket tesz a Sajó szennyezésének megállítása érdekében. Hozzátette, hazánk nem akar Szlovákia belügyeibe beavatkozni, a kialakult helyzetet azonban minél előbb meg kell oldani. A tárcavezető hangsúlyozta, ha bármilyen támogatásra, technológiára szükség van, akkor a magyar szakemberek készek segíteni a szennyezés felszámolásában. Teremtett világunk megőrzése és fenntartása ugyanis közös kötelességünk – tette hozzá a miniszter.

(A borítóképen: Nagy István [középen] a videókonferencián)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában