Rendezvények

2022.05.27. 07:30

Nem tudja mit csináljon gyermeknapon? Mutatjuk a programokat!

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Május 27. péntek

Ároktő

13:00- általános iskola udvara, arcfestés, gyöngyfűzés, csillámtetoválás, rendőrségi, tűzoltó bemutató.
16:00- A Napraforgó Együttes népies dalokkal, táncokkal tarkított előadása
A gyerekek a délután folyamán fagyit, süteményt, ivólevet kapnak. Mindezek mellett a gyerekek ugrálóvárazhatnak az egész délután folyamán.

Május 28. szombat

Berente

10:00-18:00 – Berentei Művelődési Ház kastélykertje, kaland akadálypálya, ugrálóvár, játszótér, ajándék játékmackó, vattacukor és fénykép, Csodamalom Bábszínház: Kiskakas gyémánt félkrajcárja című bábelőadása, Fülemüle zenekar koncertje, játékmackó kiállítás

Felsőzsolca

10:00-13:00- Árvízi Emlékpark és játszótér területe. Kézműves foglalkozások, játékos versenyek. Légvárak, arcfestés és kézműves foglalkozás, bohóc, valamint játék csere-bere. A kisebbeket Babusgató, a nagyobbakat Mese sarok, Játékmackó szépségverseny és Verdák-derby várja.

Gönc

15:00 – Hősök kertje, (rossz idő esetén a Rendezvényházban)
Csodamalom bábszínház - Meseláda
16:00 – Garázs Street Food - ugrálóvár
16:30 – Puttonyfecskendő
Egésznap pontgyűjtős vetélkedők, erős gyerekverseny, biciklis vetélkedő, szalmabálás akadálypálya, focis ügyességi verseny

Mezőkövesd, Zsóry Liget

13:00- Városi Gyereknap. Színpadi programok
13.00: Marvel Show
14.00: Mezőkövesdi Mazsorettcsoport
14.40: SkyDance SE
15.00: Gólyalábas komédiás kompánia
16.00: „Vitéz László menyecskét keres" - bábelőadás
17.00: Raul
Számos kísérő program – aszfaltrajz, trambulin, arcfestés, ugralóvárak, kézműves foglalkozás.

Nyékládháza

10:00- 15:00 - az általános iskola udvara. A nap kezdéseként lufieresztés lesz, majd a Csodamalom Bábszínház előadása, ezt követően 11 órától a Csiribiri együttes szórakoztatja a kicsiket. Kisérőprogramok: tűzoltóautó, rodeobika, ugrálóvár, kresz park, betyár tanya népi játszótér, vízidodgem és habparty, szabadtéri játékok, illetve az érdeklődők még a lovaglást is kipróbálhatják.

Sajóbábony

10:00-16:00- Borostyán Mihály Sportközpontban. Lesz díszmadár és hüllő kiállítás az első 50 látogatónak meglepetéssel, majd palacsintasütés Vitéz István "palacsintasütő gép" feltalálóval, továbbá jótékonysági palacsinta vásár a sajókeresztúri Nagy Boldizsár gyógyulásáért. 11 órától Bobó és Karcsi bácsi interaktív gyermek műsorát láthatják, közben mini kresz park, 14 órától pedig modern és latin táncház lesz kicsiknek és nagyoknak. 15 órától Kónya Barnabás bűvész bemutatója, majd zárásként habparty zárja a programot.

Sajóivánka

10:00-17:00 – Gyereknap a Sajóivánka Rendezvénykatlan. Arcfestés, lufi hajtogatás, ehető nyaklánc készítés, cukorágyú, kültéri fajátékok, western csúszdás akadálypálya, tűzoltóautó és rendőrautó bemutató, Csiribiri együttes, kézműves foglalkozások, helyben sült kenyérlángos, szörp, fagylalt

Sárospatak

10:00- A program a fuss, fotózz, mosolyogj! - jótékonysági élményfutással kezdődik, majd a Garagulya Gólyalábas produkció szórakoztatja a közönséget. Az érdeklődőket kézműves játszóházak, valamint a Mintapinty Zenekar gyermeknapi koncertje is szórakoztatják. A kísérőprogramban szerepel geocaching, fa játékpark, babahempergő, interaktív zenés foglalkozás, gyermekjátszó és gyermektáncház.

Sátoraljaújhely

14:00- rendezvénytér. Város gyereknap. A „Sátoraljaújhely a csodák városa” – című interaktív mesejátékkal kezdődik a program, majd Szamosvölgyi Péter polgármestere köszönti a fiatalokat és a családokat. Az ezután következő Gólyalábas Kedvcsinálók műsorát a Csizmás Kandúr bábszínházi előadás követi. Kevéssel hat óra után „Slágerek mindenkinek” – címmel Papp Rita és Bodnár Attila gyermeknapi műsorát tekinthetik meg az érdeklődők. A programokat játszóház, arcfestés, vidámpark és kézműves programok kísérik. Esőhelyszín a Latabár Színház.

Szerencs

10:00-16:00- Rákóczi-vár, várkert. A rendezvény kabalaállata a nyuszi. Húzzuk fel a nyúlcipőt, várkerti futóverseny (Regisztráció: 09.00 órától, Rajt: 09.45 óra). ugrálóvár és akadálypálya, Zenés gyermekműsor, ifjú utcazenészek, Lufihajtogató Rita bohóc, állatsimogató,
Közös néptánctanulás a Hajnalival, Játéknyuszi szépségverseny, rajzverseny, Arcfestés, csillámtetkó, hajfonás, Nyuszi-kvíz és ügyességi feladatok, Kézműveskedés, baba-mama börze,
Háló Integrált Közösségi Ellátás sátra,  közlekedési ügyességi pálya rendőrökkel, tűzoltók bemutatója, habparty

Szirmabesenyő

15:00- a kastély udvara. Szinyei majális és gyermeknapi piknik. Az óvodások és iskolások műsora után bűvész előadás, majd Varga Feri és Balássy Betty gyermekműsora szórakoztatja a közönséget. Ezt követően buborék show, majd 19 órától az Irigy Hónaljmirigy együttes lép föl, 20 órától pedig a Triász zenekar ad koncertet. Kísérő programként madársuli bemutató, kézműves foglalkozás, óriás színező, gyermek autósmozi és megannyi további érdekesség és finomság várja a vendégeket.

Tiszakeszi

13:00 – Játékos programokkal készül az önkormányzat: elektromos kismotor, óriáscsúszda, ugrálóvár, arcfestés, csillámtetkó, kézművesfoglalkozások. 13 órától aszfalt rajzverseny, 14 órától pedig a Diri Dongó Együttes szórakoztatja a gyerekeket. A nap folyamán a település 14 év alatti gyermekei ingyen kapnak egy amerikai hot-dogot és egy ivólevet.

Tiszalúc

10:00-15:00 - Gyermeknapi falujárás vetélkedő 4 fős kerékpáros csapatok részvételével
15.00 órai kezdettel Gyermeknapi bűvész- és bohócműsor a művelődési ház színháztermében

Vadna

10:00-18:00 - Göőz Pál Művelődési Ház parkja, gyermeknap. Kézműves bütykölde, ugrálóvár, ügyességi versenyek menetlevéllel, cukorágyú, arcfestés, karate bemutató, Bodó és Karcsi bácsi interaktív műsora, arcfestés, tűzoltó és rendőrségi bemutató.

Május 29. vasárnap

Borsod-Abaúj-Zemlén megye

Megnyílnak a tűzoltó laktanyák gyermeknap alkalmából. Megyénkben Sátoraljaújhelyen, Cigándon, Tolcsván, Encsen, Göncön, Szendrőben, Bódvaszilason, Miskolcon a Dózsa György és a Kerpely utcákon, Szerencsen, Mezőkövesden, Tiszaújvárosban, Mezőcsáton, Ózdon, Kazincbarcikán és Aggteleken a tűzoltó-parancsnokságok, valamint több önkéntes tűzoltóegylet várja a gyerekeket és szüleiket.

Bükkszentkereszt

10:00-15:00- a Bükki Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola udvara. Gyermeknapi vidám programok. Lesznek gyermekműsorok, óriáscsúszda, ügyességi versenyek, sportolási lehetőségek, bábelőadás, szabadtéri kemencés látványsütés és kóstolás, tűzoltóbemutató, habparti, csemegézős mozidélután, játszóház kézműves foglalkozásokkal, és még sok-sok vidámság és móka.

Edelény

14:00 - A Borsodi Tájház udvara és színpada. Gyermek és Családi Délután
14.00 Gézengúzok zenekar gyerekkoncert, 15.00 Vitéz László – bábelőadás, 16.00 Szandi koncert, 17.00 Kézműves foglalkozás Herczeg Marikával, 19.00 Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak – a Szegedi Pinceszínház előadásában. Óriáscsúszda, csillámtetoválás, büfé.

Emőd

13:00- 19:00- Kossuth tér, a polgármesteri hivatal mögött. Óriási szabadtéri játékok: csúszda, trambulin, mászófal, ugrálóvárak illetve air track, gokart, mobil játszóház, buborékfoci és labdafürdő lesz a gyermeknapon. A játékok igénybevétele ingyenes.

Kazincbarcika

10:30- Városi Gyermeknap a Mezey István Művészeti Központ udvarán. Élményszínház, bábelőadás, Kalap Jakab koncert, arcfestés, csillámtetoválás, ugrálóvár, pónilovaglás, rendőrautó, kézműves foglalkozás, mazsorett bemutató

Miskolc

10:30-tól Lovagi Tornák Tere előtti Vásártér
10.30 100 Folk Celsius
11.30 Vaga Banda Gólyalábasok
12.30 Bábabukra Hagyományőrző meseműhely
13.30 ZENITA "Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány" Mesemusical részletek
14.30 Break bemutató
14.45 Maminbaba bemutató
15.00 Mini tehetségkutató ovisoknak
17.00 Bűvész show
Egésznapos programok: vidámpark, ugrálóvárpark, felfújható akadálypálya, lézerharc, kishintós lovagoltatás, arcfestés, csillámtetoválás, lufihajtogatás, óriásbuborék show, hagyományőrző játékpar, pajta játéktár, Zöld Kapcsolat Egyesület öko játszóháza, Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítvány programja, Miskolci Áldozatsegítő Központ interaktív foglalkoztatója, Rendőrség bűnmegelőzési bemutatója, Gasztronómiai és kézműves vásár

Ormosbánya

10:00-14:00- Gyermeknap a Vásártéren. Ugrálóvár, csillám tetoválás, vattacukor, ügyességi próbák, vidám hangulat, kölyök utcabál. Aszfaltrajz egész nap a Fő téren

Ózd

15:00- Ifjúsági Park. Gyerek- és ifjúsági nap. Gyöngyvirág Néptánc Együttes
15:20 – Erica C. Dance School Ózdi Csoportjai
15:35 – ÓMI Zenés Színház
16:00 – Karaoke verseny
16:30 – Maklári Bosch Kötélugraó Klub fellépése
17:00 – Varga Feri & Balássy Betty műsora
17:45 – Lam-völgyi Kutyaiskola bemutatója
18:00 – Curtis

Sajókeresztúr

8:00- Főtér. Jótékonysági családi majális és gyermeknap. A főzőverseny megnyitójával indul a nap, majd zenés tornával folytatódik. Fél 11-től Nagy Boldizsár, a ritka betegségben szenvedő kisfiú nyilvános keresztelője lesz a Református templomban, melyet követően a Lámpás zenekar muzsikál. Délután lesz bohócműsor, kutyás agility bemutató, lovaskocsikázás, Nahaj Péter énekes fellépése, 17 órától pedig Ildi Rider koncert. Közben kísérő programok sokasága: állatsimogató, ugrálóvár, népi játékok, kézműveskedés és jótékonysági vásár lesz. Az estét utcabállal zárják.

Sajószentpéter

15:00-19:00- Péteri Gyereknap a Glass Parkban (Üveggyári út). Aszfaltrajzverseny, ugrálóvár, óriáscsúszda, arcfestés, játékos ügyességi versenyek, kézműves foglalkozások, rendőrségi bemutató, táncház a Csendes zenekarral, Naninski and Figaro akrobatikus táncos és zsonglőrműsor, a Diri-Dongó együttes gyermekkoncertje

Szerencs

A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár minden gyermeket és felnőttet szeretettel vár GYERMEKNAPI programjára.

Program:
9.00 Futóversenyre gyülekező a várkertben (nagy kapu a Polgármesteri
hivatallal szemben)
9.30 Bemelegítés
9.45 Húzzuk fel a nyúlcipőt! Gyermeknapi futóverseny rajtja - óvodás,
alsós, felső tagozat - a pálya csak a várkertben van kijelölve.

10.00-16.00 Gyermeknapi programok kezdete: arcfestés, csillámtetkó,
hajfonás, ügyességi játékok, kézműveskedés, kvíz, játék nyuszi
szépségverseny, ugrálóvár, akadálypálya, rajzverseny,  baba-mama börze,
HÁLÓ Közösségi Ellátás, stb.
10.00-13.00 Rita bohóc lufihajtogatás
10.30-11.30 Színpadi gyermekműsor, Staféta Együttes - várudvar nagyszínpad
11.00-15.00 Gumikerekes kisvonat
11.30-12.30 Hajnali Néptáncegyüttes bemutatkozása, közös tánctanulás -
várudvar nagyszínpad
12.00-16.00 Utcazenészek a várudvaron: Gulyás Levente, Mezősi Ákos
12.30 Futóverseny díjainak, érmeinek átadása
13.00-16.00 Közlekedési ügyességi pálya a Szerencsi Rendőrkapitánysággal
13.00-15.00 Kisállat simogató JóSZágos Szív Alapítvány - Lovastanya
Bekecs, +galambröptetés
14.00-15.30 Tűzoltóság bemutatkozása
15.30-16.00 Habparty

Étel-ital a macskaköves várudvaron!

A gyermeknapot követően folytatódik TÉRZENE sorozatunk két jazz koncerttel a Rákóczi-vár udvarán:
16.00-17.00 Vörös Janka&Vörös Milán Duó
18.00-19.00 Bágyi Balázs New Quartet

A belépés valamennyi programra ingyenes.

Szikszó

15:00- Bethlen Gábor u. 2. XIXO Bringa Kert hivatalos átadása, ami egyben a gyermeknap ünnepe is, hiszen ők is kipróbálhatják a létesítményt.

Tokaj

10:00-18:00- Fesztiválkatlan. Egész napos program, gráló- és légvárak, arcfestés és csillámtetoválás, de kézműves foglalkozás.
10:00-12:00- zenés interaktív műsor, az Aqua Mano Party szórakoztatásával.
13:00- egy vidám bohócműsor szórakoztatja majd a gyermekeket.
14:00- Ress Csaba, a tokaji gimnázium tanulója
15:00-  Micimackó zenés mesejátéknak tapsolhatnak a Mesekocsi Színház előadásában.
Egész nap lesz büfé, lesznek vásári finomságok, a fagyitól kezdve a lepényeken át a vattacukorig.

Május 31.

Alacska

9.30 Gyermeknapi bábszínház az Alacska Művelődési Házban

A Kalamajka Bábszínház: Okoska botocska című előadását adja elő

Június 4.

Bodrogkisfalud

14:00-18:00- Nyárköszöntő gyermeknap, Bárókert, szabadtéri játékok és kézműves vásár

Június 18.

Szikszó

14:00- Szikszói Városi Uszoda udvara. Gyereknapi program, amely egyben az idei plázsnyitó rendezvény is. A programban 14 órától buborékfoci, lézerharc, ugrálóvár, kézműves foglalkozások, arcfestés, csillámtetoválás, rendőrségi bemutató, majd 16 órától Bobo interaktív gyerekshow, 17-től pedig a Csizmás Kandúr várja a kisebbeket. 18 órától a 4-Dance Club táncos musical showja, 20 órától a Neoton Família sztárjai, 22 órától pedig Retro disco.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában