Avalon Center Kft

2022.05.26. 07:00

Épül a Hell luxusirodaháza

A főtér mellé tervezett ingatlan ügyében még nincs előrelépés, nyilatkozta az Északnak az Avalon Center Kft. ügyvezetője.

HM

„Jelenleg is folynak a tárgyalások a városvezetéssel és a minisztérium örökségvédelmi hivatalával”, nyilatkozta lapunknak Tóth Róbert, a Hell cégcsoporthoz tartozó Avalon Center Kft. ügyvezetője, amikor arról érdeklődtünk, hogy hol tart a Miskolc leendő főtere, a Szent István tér mellé tervezett épületük építése. 

Mint korábban beszámoltunk róla, néhány éve irodaházat terveztek építeni a területre (az végül nem járt sikerrel), most viszont lakóházat építenének kávézóval, passzázzsal. Tavaly októberben azt írtuk, hogy akár az idei év első felében elkezdődhet az építkezés, azonban Tóth Róbert most azt nyilatkozta: „Egyelőre még nincsen meg a településképi vélemény, így még nincs előrelépés az ügyben.” Jeleztük, úgy hallottuk, hogy már kiírták a közbeszerzést a beruházásra, de Tóth Róbert azt válaszolta: szó sincs még erről, „a közbeszerzési pályázatot bizonyára a teret elkerülő út megépítésére írta ki a város”. 

A leendő főtér ügye szorosan összefügg az említett magánberuházással. Az Avalon Center Kft. által tervezett beruházás ugyanis a miskolci főtér térfalaként működne, azaz nem mindegy, hogy milyen lesz, ehhez kell igazodnia a városi fejlesztésnek. A miskolci főtér megépítésével évtizedek óta „adós” a mindenkori városvezetés. Nem véletlen, hogy tavaly ősszel kiemelt fejlesztési területté nyilvánította a miskolci közgyűlés a Hell cégcsoport birtokolta területet, és talán az sem, hogy a főtér építése csúszik. 

Annak idején (tavaly októberben) arról is érdeklődtünk, megismerhetjük-e a tervezett lakóépület terveit, ám az ügyvezető akkor azt kérte, várjunk még, akkor szeretnék ismertetni, ha már minden részletében egyeztetett a koncepciójuk. 

Tisztában vannak 

Az épület kapcsán azért felmerült egy kérdés. Firtattuk: mivel lakóépületről van szó, nem fogják-e zavarni az ott élőket az esetleges főutcai, főtéri, késő esti rendezvények. 

„Minden dinamikusan fejlődő város belvárosában ez van, akik itt vásárolnak ingatlant, tisztában vannak a nyüzsgő közösségi élet velejáróival, és a központi fekvéssel együtt ezt is számításba veszik” – fogalmazott Tóth Róbert. 

Az Avalon Center Kft. ügyvezetőjét arról is kérdeztük, hogy hol tart a másik nagyobb építkezésük, ami Miskolcon, a Zsigmondy utcán folyik. Az Északterv volt épületeiből – miután a főtér mellett nem építhették meg irodaházukat – a cégcsoport luxusirodaházat épít. „Egy csoda-üvegépület lesz”, mondta tavaly februárban az ügyvezető. 

„Az építkezés a befejező szakaszához ért, június végén szeretnénk az épületet átadni” – nyilatkozta az Északnak Tóth Róbert. 

(A borítóképen: A tervek szerint júniusban adnák át | Fotó: Bujdos Tibor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában