Császtai Bormustra

2022.05.08. 15:00

Először borverseny, aztán bormustra

ÉM

A Császtai kilátó. Fotó: Olvasónktól

Az edelényi Császta-­szőlőhegy egyre ismertebb és kedveltebb lesz a megyében, boros, turisztikai és egyéb közösségi körökben is. A szép természeti adottságokkal rendelkező, folyamatosan fejlődő s egyre népszerűbb kiránduló- és pihenőhely június 11-én a 2. Császtai Bormustra keretében fogja népszerűsíteni a kulturált borfogyasztást, a szőlőhegy értékeit és ízeit.

Ezt megelőzően május 19-én térségi borversenyt is rendeznek Edelényben, melyre szőlő- és gyümölcsborokat várnak. Az Edelényi Hegyek Közössége a Miskolc és Környéke Hegyközséggel együttműködve hívta életre a rendezvényt, mely nemcsak egy megmérettetés a borkedvelők számára, hanem egy szakmai és szórakoztató program is. A szervezők a nevezni kívánt borokat három hegyközség területéről várják; a Miskolc és Környéke, a Tibold­daróc-Kácsi és a Bükkaljai Hegyközség szőlőterületén szorgoskodó borkedvelőknek lehet ez a verseny egy kiváló íz- és erőpróba.

Tudnivalók

A mintákat a miskolci hegyközségi irodában (Petőfi utca 39.) május 16–17–18-án 8 és 15 óra között, míg az edelényi helyszínen (A Bárány étterem, István király útja 47.) május 18-án 14–17 óra között lehet leadni.

A borverseny részletes felhívása és programja az Edelényi Hegyek Közössége közösségi oldalán található meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában