Egy hasznos kurzus vége

2022.05.17. 16:00

Együttműködés és képzés

Véget ért a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a Miskolci Egyetem együttműködésének keretén belül folytatott hallgatói képzés.

ÉM

A Miskolci Egyetem, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság 2021. január 29-én együttműködési megállapodást írt alá, annak érdekében, hogy a tudomány, az oktatás és az innováció segítségével egy biztonságos, tudatos jövőt építsenek. 

Felismerés, megelőzés 

Ezen együttműködésben a rendőrség vállalta, hogy „Kommunikáció és meg­előzés” címmel kurzust in- dít, amelynek keretén belül felkészíti a hallgatókat a bűncselekmények és közlekedési baleseti helyzetek felismerésére, azok megelőzésére. 

Az oktatás során lehetőség nyílt a hallgatóknak elsajátítani azt a kommunikációs formát, amely a különböző veszélyek esetén alkalmazandó. A 28 órából álló oktatási folyamatban megismerhették – vezetéstechnikai oktatás keretében – a gépjárművek megfelelő kezelését, illetve betekintést nyerhettek a bűn­ügyi technikai munka gyakorlati módszereibe és az önvédelmi eszközök gyakorlati alkalmazásába is. A hallgatók zárómomentumként a főkapitányság kiképzőközpontjában fegyverzeti és „kommandós” bemutatót tekintettek meg. 

A Miskolci Egyetem szabadon felhasználható tantárgyként hirdette meg a hallgatók részére a kurzust, amelynek 2022. május 6-i sikeres abszolválását követően két kreditpontot kaptak a résztvevők.

(A borítóképen: Látványos bemutató zárta a kurzust Fotó: BAZMRFK)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában