Együttműködési megállapodás

2022.05.06. 13:00

Együttműködés a tudásmegosztásért a Miskolci Egyetemen

Itt találhatóak azok a fiatalok, akik a társadalmi problémák iránt érdeklődnek, fogékonyak.

ÉM

A Miskolci Egyetem Technológia és Tudástranszfer Igazgatósága a II. Innovációs Nap című rendezvény keretein belül a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetségével közösen rendezte meg „Az egyetemek szerepe az innovációs ökoszisztémában” című konferenciát csütörtökön a Miskolci Egyetemen. 

A rendezvény megnyitóján a Miskolci Egyetem és a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége szakmai együttműködési megállapodást írt alá a már meglévő kapcsolat további erősítése érdekében. Az eseményen részt vett és az együttműködési megállapodást aláírta prof. dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, valamint Valenta László, a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetségének elnöke. 

Megújult szervezet 

Az együttműködési szerződés aláírásakor prof. dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora kifejtette: „A konferencia és verseny célja, hogy a Miskolci Egyetemen felhalmozódott és folyamatosan bővülő tudásvagyon a külvilág számára ismertté váljon. Igyekszünk a kapcsolati hálónkat tovább bővíteni, a gazdasági, társadalmi, civil, egyházi szervezetekkel kötünk megállapodást annak érdekében, hogy az oktatási portfóliónk piacvezérelt legyen, kutatásainkkal a környezet hasznát és a tudomány egészét szolgáljuk” – hangsúlyozta a rektor. 
Valenta László, a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetségének elnöke kiemelte, az idén 30 éves társaságuk megújulást igényelt, ezért az egyetemek felé fordultak, hiszen itt találhatóak azok a fiatalok, akik a társadalmi problémák iránt érdeklődnek, fogékonyak. A mostani aláírás a sorban a nyolcadik alkalom, mely tovább erősíti az eddig is meglévő kapcsolatot – tette hozzá.

A Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége

A vállalkozás, a gazdaság, a gazdálkodás (ipar, pénzművelet, kereskedelem, szolgáltatás, közhivatal) területein tevékenykedő közgazdasági, pénzügyi, gazdasági, műszaki szakemberek, szervezetek önkormányzati elven működő, országos hatáskörű tudományos, szakmai, érdekfeltáró, érdekképviseleti és érdekegyeztetési közhasznú, nonprofit társadalmi szervezete. 

A szövetség célja a gazdaság és a tudomány élénkítése, fejlesztése érdekében az értékek termelésének, védelmének (ipar, mezőgazdaság, szolgáltatás, kereskedelem, hon- és rendvédelem, oktatás, állami vagyonkezelés, igazságszolgáltatás), az innovációnak, a finanszírozási problémák megoldásának (bank, deviza, hitel, vám, adó, biztosítás), a tulajdonlásnak, az információcserének és tájékoztatásnak, a munkahelyek megteremtésének, az európai integrációnak és a Kárpát-medencei együttműködésnek mint a határon túli magyarsággal kapcsolatos nemzetközi tevékenységnek az elősegítése. 

A GTTSZ közhasznú nonprofit szervezet, ezért rendezvényeinek látogatottságát a szakemberek részére részvételi díj nélkül teszi lehetővé, szponzorok támogatásával. Fontosnak tartja a tudományos-szakmai ismeretek közvetítését, a szakemberek véleményeinek és javaslatainak hasznosítását a döntés-előkészítő, döntéshozó szervezetek, pártoló és jogi tagok, de valamennyi, a téma iránt érdeklődő szakember részére. 

(A borítóképen: Valenta László és prof. dr. Horváth Zita az aláíráson | Fotó: Kozma István)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában