Együttműködési megállapodás

2022.05.05. 12:30

Együttműködés a cigányság érdekében

Az egyetem számára a „harmadik missziós” tevékenység is rendkívül fontos.

ÉM

A régió tudásbázisaként a Miskolci Egyetem elsősorban az oktatási, kutatási és szociális munka területére kiterjedő együttműködést kötött a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszióval szerdán az egyetemen. Az ünnepélyes aláíráson részt vettek prof. dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, Durkó Albert Zoltán, a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió misszióvezetője, valamint a szakmai koordinációban érintett karok dékánjai: dr. Illésné dr. Kovács Mária, a Bölcsészettudományi Kar dékánja, Veresné prof. dr. Somosi Mariann, a Gazdaságtudományi Kar dékánja. Jelen voltak a Cigány Módszertani és Kutató Központ részéről Surman László igazgató, a Reményhír Intézményfenntartó Központ részéről Patkás Rita oktatási és képzési igazgató, a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió Segítő Szolgálat – Szociális Szolgáltató részéről pedig Fazekas Hajnalka intézményvezető. 

Prof. dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora hangsúlyozta: számukra az oktatási, képzési alapfeladatokon túl az úgynevezett „harmadik missziós” tevékenység is rendkívül fontos. Ebbe beletartozik minden olyan kapcsolódás, együttműködés, amellyel az egyetem környezetét segíteni tudják – tette hozzá. 

Durkó Albert Zoltán, a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió misszióvezetője rámutatott: közös munkával kell segíteniük a cigányságban rejlő potenciál kiaknázását a munkaerőt illetően és a tudományos életben is. Erre törekszik a mára országos lefedettségű, közel 140 csoportot összefogó, nemzetközi kapcsolatokat is kiépített szervezetük – emelte ki. 

(A borítóképen: Prof. dr. Horváth Zita és Durkó Albert Zoltán | Fotó: Kozma István)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában