Közgyűlés

2022.05.26. 07:30

Comenius-díj a legjobb pedagógusnak

Előrehozott pedagógusnap is lesz a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés mára összehívott májusi rendes közgyűlése, hiszen Bánné dr. Gál Boglárka, a testület elnöke – a közgyűlés döntése alapján – átadja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Comenius-díját az arra érdemesnek talált pedagógusnak.

ÉM

A 21 napirendi pontot tárgyaló közgyűlési ülésen – más fontos dolgok mellett – a képviselők megvitatják az önkormányzat 2021. évi költségvetésének teljesítését, és megalkotják a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat 2021. évi zárszámadásáról szóló önkormányzati rendeletet. 

A megyei önkormányzat tavalyi zárszámadása szerint az eredetileg tervezett bevételi főösszeg 1,32 milliárd forint volt, amely év közben 1,54 milliárdra változott, de végül is 92,93 százalékos teljesüléssel 1,43 milliárd forint lett év végére. A kiadási oldalon 1,32 milliárd volt a terv, amely év közben 1,54 milliárdra nőtt, ám az év végén 939 millió forinttal zárt, amely mindössze 60,74 százalékos teljesítést jelent. A személyi kiadások, a bérek és járulékok, a dologi kiadások, a működési költségek, a nemzetközi kötelezettségek mind-mind kevesebb pénzt igényeltek a tervezettnél, így alakulhatott ki az a helyzet, hogy a kiadási főösszeg kisebb a vártnál. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában