Közlekedés

2022.05.04. 15:02

Burkolatfelújítás miatt forgalomkorlátozás lesz a 37-es főút szerencsi szakaszán

Burkolatfelújítási munkát végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 37-es főút szerencsi, 5,1 kilométeres szakaszán a Szerencsi Ipari Park és a 39-es főúti kereszteződés között. A 2022. május 9. és július 8. között zajló felújítás ideje alatt ideiglenesen terelést, egyirányú forgalmi rendet és sebességkorlátozást vezetnek be a szakemberek.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Miskolcról Sátoraljaújhely felé közlekedők a Szerencs belterületén lévő körforgalomtól – „szerencsi csokigyári körforgalom” – a Szerencs-Mezőzombor összekötő út irányába lesznek elterelve és a 39-es főúti kereszteződésben, a körforgalomnál tudnak a 37-es főútra visszacsatlakozni, míg Sátoraljaújhelyről Miskolc irányába ideiglenesen egyirányú forgalmi rendet vezetnek be a 37-es főúton. A szakemberek azt javasolják, hogy akik Miskolc irányából Tállya és Mád települések térségébe szeretnének eljutni, Szerencs előtt Legyesbénye Monok irányába vagy Szerencs belterületén Rátka irányába kerüljék el a lezárást. Miskolc irányából Tokaj irányába vagy térségébe közlekedőknek célszerű Szerencs belterületén Prügy irányába – a „prügyi” körforgalomnál – Tarcalon keresztül megközelítenie Tokajt. Akik Sátoraljaújhely felől érkeznének Prügy településre vagy térségébe, célszerű még a lezárás előtt a „tarcali” körforgalomnál Tarcal irányába elkerülni a forgalomterelést.

A burkolatfelújítási munkák idején hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában