Konferencia

2022.05.13. 13:30

Az idő igazolta a várakozást

Az ötéves laboratóriumi asszisztens képzés évfordulóján tartottak konferenciát.

ÉM

Forrás: Kozma István

A Miskolci Egyetem Egészségtudományi Kara és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Laboratóriumi Medicina Osztályának szervezésében az egyetem Egészségtudományi Karán folyó laboratóriumi asszisztens felsőoktatási szakképzés 5 éves évfordulója alkalmából tudományos kongresszust rendeztek csütörtökön Miskolctapolcán, a Calimbra Hotelben. A megnyitón prof. dr. Fodor Bertalan, a megyei kórház intézetigazgatója elmondta, a szakképzett laborasszisztensek permanens hiánya irányította a figyelmet a képzés szükségességére, mely az eltelt idő alatt igazolta a várakozásokat. 

Dr. Kiss-Tóth Emőke PhD, a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karának dékánja áttekintette az egyetem legfiatalabb karának történetét, mely egyedi módon közvetlen kórházi háttér nélkül vágott bele 2001-ben a képzésrendszer kialakításába. Annyira sikeresen, hogy jelenleg már mintegy 1000 hallgató vesz részt a 13 különböző képzésen, és évről évre folyamatosan nő az érdeklődés. 

Dr. Révész János, a megyei kórház főigazgatója átfogóan bemutatta a szakmai háttérként szolgáló kórház intézményrendszerét, kiemelve, hogy az összességében több mint egymilliót meghaladó ellátásra szoruló beteget 5400 orvos és 3400 betegágy segítségével látják el, folyamatosan fejlődő infrastruktúrával. Éves szinten mintegy 80 milliárd forint büdzsével, országos szinten is kiemelkedő műszerezettség és szakmai háttér segítségével.

(A borítóképen: Dr. Révész János a kórház intézményrendszerét mutatta be)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában