Elismerés

2022.05.25. 13:00

Átadták a Szeghalmy Bálint-díjakat

A díjjal a megyében élő vagy dolgozó építészek szakmai munkáját ismerik el.

ÉM

Fotó: Vajda János

Ünnepélyes keretek között adták át a Szeghalmy Bálint-díjakat a múlt héten Miskolcon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Építész Kamara épületében. A kamara 2018-ban döntött úgy, hogy a Szeghalmy Bálint Építészeti Alapítvánnyal közösen díjat alapít. 

Juhász Nagy Balázstól, a megyei építészkamara elnökétől megtudtuk, a díjjal a megyében élő vagy dolgozó építészek szakmai munkáját ismerik el. Az idei évben 6 pályázótól 12 pályamű érkezett. A szakmai zsűri két pályázó csoportot ­díjazott. 

Az egyik, a Karcműhely (Szél Norbert és alkotótársa, Varga Gábor) a sajószentpéteri görögkatolikus bölcsőde és óvoda terveiért kapta a díjat, az épület­együttes egyébként az Év Háza közönségdíjat is kiérdemelte. 

Hegyalja és környezete 

A másik díj a Vizuál Építész Stúdióé (Gál Károly és Tóth Krisztián), amely a Hegyalján és környezetében végzett építészeti tevékenységéért vehette át a díjat – minden, a területen megvalósult épülete magas építészeti színvonalú –, de a zsűri külön kiemelte a pálházi vasútállomást. 

(A borítóképen: Tóth Krisztián, Gál Károly, Szél Norbert, Varga Károly építészek | Fotó: Vajda János)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában