Megyei közgyűlés

2022.05.26. 13:55

Átadták a megye Comenius-díjat

Huszonegy napirendi pontot tárgyal a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlése.

Forrás: Bujdos Tibor

Első napirendi pontként adták át a megye legkiválóbbnak ítélt, példamutató munkát végző pedagógusainak a Comenius-díjat.

A kitüntető elismerést Derekasné Orosz Andrea (Bükkábrány), Horváth Ilona (Putnok), Jurácsik Tünde (Miskolc), Kányási Hedvig (Girincs), Mencsik Gyula (Kazincbarcika), Molnár Róbertné (Tiszaújváros), Papp Ilona (Szögliget), Remeczki Imre (Sárospatak), Tállai András Lászlóné (Mezőkövesd) és Zelina Zoltánné (Sátoraljaújhely) vehette át a közgyűlés elnökétől, Bánné dr. Gál Boglárkától és Szabó Gergely alelnöktől.

Az eseményen megjelent Tállai András miniszterhelyettes, valamint Kiss János és Kovács Zsolt országgyűlési képviselők.

A közgyűlés a továbbiakban megvitatja az önkormányzat 2021. évi költségvetésének teljesítését és megalkotják a tavalyi év zárszámadásáról szóló önkormányzati rendeletet.

A képviselők beszámolót hallhatnak a megye 2017-2022 közötti környezetvédelmi programjának időarányos megvalósításáról, valamint tájékoztatókat az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt., a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság és a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság helyi kirendeltségeinek előző évi tevékenységéről. Megismerhetik a Tisza-tó és a Tokaj Borvidék fejlesztési tanácsainak tavalyi tevékenységét és képet kaptak döntéseikről és az általuk kezelt források felhasználásáról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában