Le kellett bontani

2022.05.29. 19:00

A jövő generációjának üzentek a kapszulával

Az intézmény óvodásai az épület elkészültéig az iskola épületében kaptak helyet.

Nagy-Hankó Krisztina

Sedon László, Palásthyné Horváth Andrea, Csöbör Katalin és Borkuti László önkormányzati képviselő. Fotó: Ádám János

Letették az alapkövét pénteken a Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és Óvoda Szent Erzsébet Tagóvodájának.

– A Mész utcai óvoda a nyolcvanas években épült, de mára már elavulttá vált, ezért le kellett bontani, egy teljesen új, korszerű épület kerül a helyére – mondta Harasztiné Kádár Ágnes, az intézmény igazgatója. Hozzátette: a magyar kormány támogatásával, a Magyar Katolikus Egyház országos óvodafejlesztési programjának keretében az Egri Főegyházmegye által valósul meg a beruházás.

– A nemzet legkisebb közössége a család, annak támogatása a kormány kiemelt célja, és fontos a keresztény Magyarország megtartása, illetve olyan intézmények létrehozása, melyekben a legjobb körülmények között nevelkedhetnek a gyermekek – mondta az eseményen Csöbör Katalin országgyűlési képviselő.

Tíz évvel ezelőtt, 2012-ben mérföldkő volt az óvoda életében, amikor a katolikus egyház fenntartásába került. Most egy újabb meghatározó ponthoz érkeztek – hangsúlyozta Palásthyné Horváth Andrea, a tagóvoda vezetője. Eddig háromcsoportos volt, de ha elkészül a modern, száz gyermek nevelésére alkalmas intézmény, akkor már négy csoportban folytatják tovább a pedagógusi munkát. Az időkapszulába, melyet elhelyeztek a jövő generációja számára, az óvodával kapcsolatos írásos információkat, üzeneteket és a gyermekek rajzait tették.

Sedon László plébános az alapkőletétel előtt megosztotta ünnepi gondolatait, majd megáldotta az időkapszulát. Az esemény tiszteletére az iskola alsó tagozatos tanulói és az óvodások adtak műsort a jelenlévőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában