Április 30.

2022.04.30. 15:35

Végső búcsú a Miskolci Repülőtértől (fotókkal, videókkal)

Az április 30-án, szombaton tartották a repülőtérbúcsúztatót.

Bacsó István

A közel 91 esztendeje működő Miskolci Repülőtér utolsó napjairól folyamatosan beszámoltunk olvasóinknak. 2022. április 30-án szombaton valóban az utolsó naphoz érkezett a történet.

Az egész napos repülő bemutatókkal, ahol motoros és vitorlázó gépeket valamint helikoptert is megcsodálhatott, - sőt, volt, amit ki is próbálhatott - a közönség, méltó módon kívántak "Isten veledet" a városnak és lakóinak.

Szerencsés esetben nem mennek azonban messzire, mert, ha az érintett önkormányzatok is úgy akarják, és Miskolc városa is talál hozzá anyagi forrást - információnk szerint olyan 100 millió forint körül -, akkor csak Sajópetriig, amely mellett van egy alkalmas földterület, mindössze légvonalban hét kilométerre a most már ex-reptértől. 

Függően attól, hogy mikor jönnek létre a szükséges megállapodások és források, indulhat majd újra környékünkön a kisgépes repülés. De ez, akkor is, ha minden jól megy, minimum egy év szünetet jelent - tudtuk meg a Repülő Klub tagjaitól. 

Videó: A mentőhelikopter "tánca" a levegőben

Videó: Búcsú a Miskolci Repülőtértől 2022.04.30.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában