Miskolci Ötletmaraton

2022.04.26. 16:30

Várják az ötletelőket Miskolc jobbá tételéért

Inspiráló fórumbeszélgetést tartottak a Miskolci Ötletmaratonra nevező csapatok számára.

Detzky Anna

Tájékoztató fórumot kezdeményezett a Miskolci Ötletmaraton – Fesztivál és verseny 48 órában nevű rendezvény szervezőgárdája a miskolci városháza új helyszínén, a Részvételi Irodában. A 2022. május 6–8-ra tervezett verseny célja, hogy miskolci lakosok 48 óra alatt, mentorok segítségével dolgozzák ki azokat a javaslataikat, amelyeket Miskolc élhetőbbé tételéért tettek. Hétfős zsűri előtt versengenek majd a helyszínen összeálló, vegyes korosztályú csapatok kidolgozott ötletei, amelyekből megvalósítható projekt állna össze. A fórumbeszélgetésen azokat a potenciális jelentkezőket inspirálták és tájékoztatták interaktív módon, akik beneveznének az ötletmaratonra. A rendező civil szervezetek részéről, a Dialóg a Közösségekért Közhasznú Egyesülettől Sélley Andrea projektvezető és Molnár Aranka szakmai koordinátor, a miskolci önkormányzat képviseletében pedig Kovács Kamilla civil részvételi referens beszélgetett az érdeklődőkkel.

Alakíthatnak a városon

– A Miskolci Ötletmaratonra bárki jelentkezhet, aki a városban él és szeretne valamit tenni azért, hogy jó irányba változzanak a dolgok. Ez vonatkozhat az együttéléstől kezdve a közösségi tereken át egymás támogatásáig bármire – mondta Molnár Aranka szakmai koordinátor. – Az ötletgazdákon kívül csapattagokat is várunk, akik a javaslatok bemutatásában, a piacozás nevű programon újabb tagok toborzásában és később a megvalósításban vennének részt. A helyszínre zenekarokat hívtunk meg, hogy a közös ötletelés jó hangulatban teljen. A mentorok szakmai támogatást nyújtanak majd a folyamat végigviteléhez. A győztes ötletek anyagi támogatásban is bízhatnak.

Legközelebb április 27-én lesz hasonló találkozó.

(A borítóképen: A tájékoztató fórumon. Fotó: Bujdos Tibor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában