Ároktő

2022.04.30. 13:00

Utakat aszfaltoznak, épületeket korszerűsítenek

Nagyszabású beruházás az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése.

ÉM

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az elmúlt időszakban több, az ároktőiek jelentős részét érintő akciót bonyolítottunk le – tájékoztatott Szabóné Csizmadia Judit, a település polgármestere. 

– Húsvétra minden család – összességében 360 – gazdag élelmiszercsomagot kapott, melyet örömmel fogadtak. A közfoglalkoztatás keretén belül a Rákóczi utcát takarítottuk meg az illegális szeméttől, melyet harminc köbméteres konténerekben gyűjtöttünk össze.

Felszámolják a szemétlerakókatForrás: PH

– Elnyert pályázataink között fontos a Csörsz utcai, mely a Magyar Falu Program keretén belül aszfaltburkolást kap több mint 11 millió forint felhasználásával. Nagyszabású beruházás az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése és az általános iskola felújítása közel 84 millió forint összegben. Folytatódik a Deák Ferenc utca aszfaltozása, mely belügyminisztériumi pályázat mintegy 20 millió forintos keretösszeggel – mondta a polgármester. 

Beadott pályázatok 

TOP-os pályázat az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése, a régi hivatal felújítása több mint 36 millió forint felhasználásával. Beadott pályázataik tekintetében, a Magyar Falu Program keretén belül a ravatalozó felújítása, az óvodai konyha fejlesztése, valamint a Dózsa György utca aszfaltozásának pályázata elbírálásra vár. 

– Sajnos a Délibáb utca pályázata elutasításra került, de bízunk benne, hogy ez az utca is a következő pályázat benyújtásakor pozitív elbírálásban részesül – tette hozzá Szabóné Csizmadia Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában