Húsvét

2022.04.14. 07:30

Ünnepi tudnivalók az utazástól a bevásárlásig

ÉM

Fotó: Shutterstock

Megváltozik a húsvéti ünnepkor a hosszú hétvégére a vonatközlekedés rendje. A vonatok április 14-én a pénteki, 15-én a szombati, 16-án és 17-én az ünnepnapi, 18-án a vasárnapi, 19-én már a munkanapi menetrend szerint közlekednek. Módosul a Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is. Április 15-én, nagypénteken a munkaszüneti napon, 16-án a szabadnapon, 17-én, húsvét vasárnapján a munkaszüneti napon, 18-án, húsvéthétfőn a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint indulnak a járatok. 

A boltok ünnepi nyitvatartását jogszabály szabályozza, így a legtöbb üzlet zárva lesz ezeken a napokon. A legnagyobb boltláncok közül az Aldi, az Auchan, a Lidl, a Penny, a Tesco és a Spar üzletei is zárva lesznek a hosszú hétvégén, egyedül szombaton nyitnak ki az üzletek. 

Az ünnepi hétvége valamennyi napján nyitva lesznek a benzinkutas Sparok az OMV és a Lukoil kútjain, valamint a Mol töltőállomásain található Fresh Cornerek és a Shell– Tesco Minishopok. Április 15-én, április 17-én és 18-án kizárólag a 0–24 órás nyitvatartású, az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes és készenlétet ellátó gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában