Állásbörze

2022.04.07. 14:06

Újra állásokat kínálnak a Miskolci Egyetemen

Két év kényszerű kihagyás után újra megrendezték az egyetemisták munkába állását segítő rendezvényt.

BI

Idén közel ötven vállalat kínál állást vagy egyéb karrierlehetőséget a fiatal diplomásoknak a huszonhatodik alkalommal megrendezett Miskolci Egyetemi Állásbörzén. A kiállító cégek többsége az egyetem szerződött partnere is. Van, amellyel gyakornoki programra, mással duális képzésre vagy tudományos és egyéb együttműködésre kötelezték el magukat. Az állásbörze célja is az, hogy összekapcsolja a Miskolci Egyetem már végzett vagy a jövőben itt végző álláskeresőit azokkal a kimagasló foglalkoztatókkal, amelyek képzett munkatársakat keresnek a régióban. 

 

A vállalatok profiljukból adódóan elsősorban mérnöki, gazdasági, pénzügyi, informatikai és egyéb állásokat kínálnak. Van, amely gázmérnököket vagy geodétákat keres, de esélyük lehet a jogászoknak is, hiszen az olyan nagyvállalatok, mint a Mol, a Jabil vagy az FGSZ Földgázszállító Zrt. és kiállítótársaik sok területre igényelnek és keresnek munkatársakat.
 

Hatékony kapcsolatrendszer 
 

A Miskolci Egyetem fenntartó alapítványa, az Universitas Miskolcinensis Alapítvány a közelmúltban írt alá együttműködést az FGSZ Földgázszállító Zrt.-vel, melynek keretében a hidrogéniparban keresnek megoldásokat a jelenkor és a jövő jelentős kihívásaira. A hatékony kapcsolatot mutatja, hogy a vállalat standdal képviseltette magát az állásbörzén. Az egyetem fenntartó alapítványának hangsúlyozottan célja, hogy a hallgatókat a meglévő kapcsolatrendszeren keresztül a lehető legjobb, innovatív vállalatok felé irányíthassák. Hiszen a cél a minél eredményorientáltabb és hatékonyabb egyetemi szerepvállalás a gazdasági és innovációs ökoszisztémában. 

A szerdán délelőtt rendezett megnyitón prof. dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora elmondta: „Nagyon ügyelünk arra, hogy az egyetem ne egy sziget legyen az óceánban, nem szeretnénk elveszíteni a kapcsolatunkat a szárazfölddel. Éppen ezért intenzíven foglalkozunk azzal, hogy a környezetünkben lévő társadalmi, gazdasági, civil és egyházi szereplőkkel élénk kapcsolatunk legyen, annak érdekében, hogy a város, a megye és a régió munkaerőpiacát megfelelően képzett szakemberekkel tudjuk ellátni. Ehhez a munkaerőpiac szereplőivel intenzív kapcsolatot kell ápoljunk. Reméljük, hogy jelen lesznek majd a tervezett Tudományos és Innovációs Parkban is, akár fizikai jelenléttel, akár úgy, hogy igénybe veszik azokat a kutatásokat, amelyekre a jövőben lehetőség lesz az egyetemen.” Hozzátette: „Közel kilencezer hallgatónk van, a külföldiekkel együtt, akik nyolc karon – három műszaki, jogi, gazdaságtudományi, bölcsészettudományi, egészségtudományi és zeneművészeti – folytatják tanulmányaikat. Az egyetem legitimitását az adja, hogy ennek a térségnek a problémáira igyekszik megoldásokat találni, képzéssel, kutatással és megfelelő szakember-utánpótlással. Ezt szolgálja az egyetemi állásbörze is” – ismertette a rektor, aki beszéde után díjat adott át, amelyet 2010 óta minden alkalommal egy, az egyetemen végzett szakemberek munkába állását, foglalkoztatását leginkább támogató cégnek ítélnek oda. 

 

Ezt a díjat ebben az évben a Mol Petrolkémia Zrt. vezérigazgatója, Marton Zsombor vehette át. A vezérigazgató köszönőbeszédében elmondta, hogy ő maga is a Miskolci Egyetem egykori hallgatója, és az elmúlt tizenöt évben bebizonyosodott, hogy az egyetem az életre készíti fel az embert. Az ő karrierje legyen biztató példa a mai hallgatók számára.
 

(A borítóképen: Marton Zsombor és prof. dr. Horváth Zita az egyetemi díjjal)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában