Fejlesztés

2022.04.02. 12:00

Új közösségi csűr és tanösvény épül

Háromhután bíznak abban, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően nőni fog a turisztikai vonzereje a településnek.

BSZA

Verbovszki Károly polgármester tudósítónknak elmondta: a Belügyminisztérium közmunkapályázatán nyerték el a lehetőséget az új létesítmény megépítésére. A közösségi csűrben egyebek mellett zenés-táncos rendezvények, valamint kiállítások megrendezésére nyílik majd lehetőség. Ezenkívül kiválóan kiegészíti a már jelenleg is sikeresen működő erdei iskolájuk szolgáltatási körét az épület – közölte a polgármester.
 

Darut is használnak 
 

Jelenleg a tető- és tartóelemek helyre emelése zajlik, ami nem könnyű, ugyanis egy-egy ilyen elem több mint két tonnát nyom, így darut kell használniuk. Verbovszki Károly szerint nyárra elkészül a létesítmény, így hónapokon belül birokba vehetik a csűrt. 

 

A település vezetőjétől azt is megtudtuk, hogy ugyancsak sikerrel pályázott az alig több mint száz lakossal rendelkező település egy négy kilométer hosszú tanösvény kialakítására is. A polgármester beszámolója szerint már ennek a megvalósításához is hozzákezdtek. Mint elmondta, azt szeretnék elérni, hogy minél többet tudjanak megmutatni a látogatóknak a környék természeti értékeiből. A kivitelezés során madárleseket, esőbeállókat, valamint információs táblákat helyeznek el a tanösvény mentén, amelynek útvonalát természetesen ki is tisztítják. Verbovszki Károly reméli, hogy ezekkel a beruházásokkal is növekedik a település turisztikai vonzereje, amit programjaikkal is igyekeznek tovább erősíteni.
 

(A borítóképen: A rendezvénycsűr egyik tartóelemét emelik a helyére)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában