Weboldal

2022.04.23. 11:00

Ügyeletkereső honlap indult

Egy ápoló tapasztalatai nyomán merült fel a felnőtt betegek hatékony ellátását segítő felület gondolata.

Kiss Daniel

Kisebb háztartási balesetek vagy otthoni rosszullét esetén is hasznos útbaigazítást adhat a napokban elindult ügyelet- és gyógyszertárkereső weboldal, a surgossegi.info. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 10 millió forinttal támogatta a honlap fejlesztését. 

Az internetes oldal ötletgazdája és elindítója ápolóként dolgozik egy budapesti kórház gyermeksebészeti és traumatológiai osztályán. Németh Franciska ügyeletes munkanapjai során szembesült azzal, hogy a szülők sokszor csak több felesleges kitérő után találják meg a gyermekük múló rosszullétét, kisebb balesetét megfelelően ellátni képes szakorvost, intézményt. 

Bármikor lehet baj 

Bárkivel megeshet, hogy a hétvégén vagy az éjszaka közepén szorul orvosi ellátásra, de annyira nincs rosszul, hogy mentőt hívjon, vagy esetleg csak elfelejtette kiváltani a gyógyszereit, és nehézkesen találja a nyitva tartó patikát. 

Ekkor jöhet jól, ha meglátogatjuk a surgossegi.info oldalt, amely könnyen átlátható, felhasználóbarát felületén megmutatja számunkra a legközelebbi intézményt, így csökkentve a várakozási időket, ezzel gördülékenyebbé téve a járóbetegek ügyeleti ellátását. 

Az ügyeletkeresőn először meg kell jelölnünk, hogy milyen ügyeletre keresnénk. Ezután a bejelentett lakcímünk irányítószámát kell megadni, majd a jelenlegi tartózkodási helyünk – amit helymeghatározás engedélyezésével a telefon vagy számítógép automatikusan megtalál – alapján jelzi a honlap, hogy hova kell fordulni. Az intézmény neve és címe ekkor jelenik meg, egy gombnyomással térképes útvonalterv is készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában