Választás 2022

2022.04.02. 14:38

Ügyeletet tartanak a kormányablakok

2020. március 11-e óta lejárt okmányokkal is részt lehet venni a vasárnapi parlamenti választáson.

KD

Forrás: MW

Fotó: Cseh Gábor

Ahhoz, hogy mindenki élhessen szavazati jogával, akár ezen a hétvégén is pótolhatják az érvényét vesztett, elveszett, vagy sérült irataikat. Ezt a lehetőséget rendkívüli nyitvatartással biztosítják a kormányablakok és okmányirodák a hétvégén – közölte a Miniszterelnökség. A szombati és vasárnapi ügyelet alatt viszont nem lehet más ügyeket intézni, kizárólag személyi okmányokkal kapcsolatban, illetve elveszett vagy megsérült lakcímkártya pótlásával kapcsolatban fogadnak ügyfeleket. Ha valakinek semmilyen személyazonosításra alkalmas okmánya sincs (személyi igazolvány, érvényes útlevél, jogosítvány), akkor ideiglenes személyi igazolványt kap, amellyel részt vehet a szavazáson. 

 

Fontos megjegyezni, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet idején lejárt okmányok most is érvényesnek számítanak. Ez azt jelenti, hogy a 2020. március 11. előtt lejárt iratokat kell csak megújítania annak, aki szavazni szeretne. 

 

Minden fővárosi kerületben, illetve az összes olyan településen, ahol van kormányablak és/vagy okmányiroda, legalább egy nyitva tart április 2-án és 3-án. Megyénkben egyedül a miskolci Vologda utca 4. alatt található járási hivatal nem tart ügyeletet, mindenhol máshol szombaton reggel 8 és este 6 között, vasárnap – a választás és népszavazás napján – pedig reggel 7 és este 7 között lesznek nyitva a kormányablakok és okmányirodák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában