Még ilyet!

2022.04.02. 12:00

Szavazzunk!

Csákó Attila

Kidobott, részben elégetett 25-30 levélszavazatot találtak a Marosvásárhellyel szomszédos Jedden egy illegális szemétlerakóban. A „bombasztikus” hírt egy kissé már az is beárnyékolja, hogy egyikhez sincs azonosító nyilatkozat. A szavazólapok pedig pont annyira égtek el, hogy még jól kivehető rajtuk, hogy ellenzéki pártok neve mellett áll az X. A punctul.ro hírportál azt állítja, névtelen bejelentés alapján szállt ki a helyszínre és készített kisfilmet a látottakról. A helyszín pedig nem messze található az ismert erdélyi baloldali újságíró-aktivista, Parászka Boróka lakhelyétől. 

 

A hírt a Telex is világgá kürtölte, ám a portállal egy időutazáson vehettünk részt, hiszen a cikk mellett február 1-jei dátum szerepelt, holott a szavazóíveket Erdélyben csak március 15-étől vehették át a választópolgárok. A Telex főszerkesztője szerint technikai probléma történt. Az eset után az anyaországi baloldali „összefogás” a külhoni szavazatok megsemmisítését követeli. Nem tudom, miért, de az egész sztori kapcsán egy 2007-es vicc – hangsúlyozom, vicc – jutott eszembe: 

 

Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter éjjel felhívja Gyurcsány Ferencet: – Miniszterelnök úr, rálőttek a rendőrpalotára! 

 

Mire Gyurcsány: – Te jó ég, már hajnali egy óra?! 

 

Tanulság: menjünk el szavazni vasárnap!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában