Választás 2022

2022.04.03. 16:14

Szavaztak is, vásároztak is

Szavazás napján az ország legjelentősebb régiségvásárán a vásározókat kérdeztük.

Balogh Csilla

Forrás: Balogh Csilla

A Miskolci Régiségvásárt hagyományosan a Széchenyi István úton a Városház tér és a Villanyrendőr között rendezik meg minden hónap első vasárnapján. Az ország ma már méltán legnagyobb vásárán mindig hatalmas tömeg hömpölyög. Sokan jönnek ide hazánk más településeiről csak azért, hogy valami különleges holmira tegyenek szert.

 

Konzervatív értékek mentén

 

Ezúttal, talán éppen a választások, esetleg a rossz idő miatt, sokkal kevesebb árus és vásárló mozdult ki otthonról, mint máskor. A vásározók közül kitűnt egy ősz hajú, fürgén siető idős asszony, aki éppen az egyik kapualjba kanyarodott be, amikor megkérdeztük, hogyan tervezi a napját.

 

– Pont a szavazókörzetből jövök és már sietek is haza - mondta Csaba Józsefné. A 90 éves asszony most szavazott 18. alkalommal az életében. – Én már tudom, mit jelent a háború, már átéltem, s nem akarom még egyszer átélni. Ha mindenki elmegy szavazni, akkor az történik, amit akarunk – mondta.

 

Kerekes Róbert miskolci lakos éppen csak pásztázta tekintetével a vásározókat, miközben a Villanyrendőr irányába tartott. Ő a családjával együtt már korán reggel elment szavazni.

 

– A háború és a gazdasági válság miatt nagyon fontosnak tartottuk, hogy kinyilvánítsuk véleményünket. Szerintem a történelem során most élünk a legjobban, úgy gondoljuk, hogy gyermekeink és unokáink jövője szempontjából is fontos, ha a hagyományos, eddig megszokott értékek maradnak fenn.

 

Dél körül találkoztunk Körmöci Attilával és feleségével, akik éppen gyermekeikhez sétáltak ebédelni, de már leadták voksukat.

 

– Létünk szempontjából, s leginkább gyermekeink, unokáink jövője miatt tartottuk fontosnak, hogy most elmenjünk szavazni. Mi konzervatív értékeket képviselünk, határozott véleményünk van az ország sorsának alakulásáról és a gyermekek ügyében is – mondta a családfő.

 

Az árusítók közül többen mondták érdeklődésünkre azt, hogy a mai nap különleges nap, ezért hamarabb összeszedik portékáikat csak azért, hogy még időben hazaérjenek és leadják voksukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában