Belterületi vízrendezés

2022.04.28. 13:00

Sajókeresztúron nem okoz gondot az esőzés

Támogatást nyert és megkezdődött a „Belterületi vízrendezés Sajókeresztúr községben” projekt.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotós: Ádám János

Fotós: Ádám János

Sajókeresztúr önkormányzata 156,4 millió forint százszázalékos intenzitású támogatást nyert a belterületi vízrendezés munkálatainak megvalósításához.

Már volt két ütem

– A település vezetése nagy gondot fordít Sajókeresztúr komplex fejlesztésére, melynek kiemelt területét képezi a község vízelvezetési hálózatának korszerűsítése – mondta Kollár Miklós, Sajókeresztúr polgármestere. A településen korábban két lépésben már felújították a meglévő csapadékvíz-elvezető hálózatot. Az első ütemben elkészült a Szabadság utca csapadékvíz-elvezetése és megépült az utcában egy árvízkizáró zsilip (2010–2011 között). A második ütemben elkészült a Rákóczi utca burkolatszélesítéséhez kapcsolódóan az érintett utcaszakasz csapadékvíz-elvezetése. Valamint külön projektben az Arany János utca, valamint a Rákóczi utcák kereszteződésének közelében a Sajó magas parti részén a leszakadt partfal helyreállítása. A jelenlegi pályázat keretén belül a Petőfi Sándor utcai csapadékvíz-elvezető hálózatot építik ki. A támogatási szerződést a felek már aláírták – tudatta a polgármester. 

A település vezetése nagy gondot fordít Sajóke­resztúr komplex fejlesztésére - Kollár Miklós

Hozzátette: a fejlesztés végleges, jogerős terveinek kidolgozása után a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás következik majd. A munkálatok várható megkezdésére az év második fél évében kerülhet sor. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében nyert támogatást és valósul meg.

(A borítóképen: Kollár Miklós. Fotó: ÉM)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában