Jegyzet

2022.04.15. 20:02

Repül a reptér

Szaniszló Bálint

Fotó: Ádám János

Szaniszló Bálint

Akik nincsenek a miskolci sportrepülés közvetlen közelében, azok közül sokak számára az „újszülöttnek minden vicc új” helyzet áll be, amikor hallják, olvassák, hogy májustól megszűnik a sokat látott, sok évtizedes múlttal rendelkező miskolci repülőtér. Higgyék el, sokan vannak, akik nem hallottak még erről a tényről, de legalább ugyanannyian, akik hallottak már róla, de „nem akarnak hinni a fülüknek”. 

A tény azonban tény: a reptér repül. Azaz hamarosan nincs többé. Nem szántják fel, és nem hintik be sóval. De a jövőben nem a gépek le- és felszállását szolgálja majd, hanem a város értékes iparterületéhez hozzácsatolva a gyárat, üzemet építeni szándékozó ipari befektetőket és ezen keresztül – remények szerint – Miskolc hőn áhított gazdasági fejlődését. 

A sportrepülésben érdekeltek számára marad a remény, hogy – ahogy az ígéretekben több alkalommal, több szinten is megfogalmazták – lesz olyan hely Miskolcon vagy környékén, amely új, korszerűbb ­körülményeket biztosít majd nekik.

(A borítóképen: Költöznie kell a Borsod Megyei Repülő Klubnak az összes géppel együtt mivel iparterület lesz a hely, ahol 91 éven át működtek. A képen: Ötvös Béla, a Borsod Megyei Repülő Klub titkára. Fotó: Ádám János)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában