Közgyűlés

2022.04.07. 07:46

Rendkívüli közgyűlésen döntenek a 8 milliárdról

A Miskolc Holding 8 milliárdos hitelfelvétele a csütörtöki miskolci közgyűlés fő témája.

Szaniszló Bálint

Fotó: Bujdos Tibor

A megyeszékhely vagyongazdálkodó társasága, a Miskolc Holding Zrt. 8 milliárd forint beruházási hitelt akar felvenni 10 év futamidőre. Ehhez azonban biztosítékokat kell vállalnia a cég tulajdonosának, a miskolci önkormányzatnak. A már összehívott rendkívüli városi közgyűlési ülés egyik fontos – zárt ülésen tárgyalandó – napirendi pontjában erről döntenek a képviselők.

 

A csütörtöki rendkívüli közgyűlésen ugyancsak zárt ülésen határoz a testület a hagyományosan május 11-én, a város napján átadandó kitüntető címek és díjak – köztük a díszpolgári cím odaítéléséről.

 

Mindezeken túl dönt a testület Miskolc Megyei Jogú Város Településszerkezeti Tervének és Építési Szabályzatának módosításáról is. Ez – többek között – két tervezett beruházás miatt vált szükségessé. A József Attila utcán – a volt fonoda ingatlanán – 200 férőhelyes munkásszállót tervez építeni a Divinius Ingatlanbefektetési Alap.

 

Irodaház a belvárosban

 

A Coctail & Dreams Kft. pedig a belvárosban, a Kazinczy Ferenc, Batthány Lajos, Jókai Mór utcákra nyíló ingatlanokon egy a Jókai utcára nyíló A-kategóriás irodaházat szeretne felépíteni. Mindkét beruházás fontos a város fejlődése szempontjából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában