Miskolc

2022.04.21. 13:00

Négyszáz focipályányi zöldterületet nyírnak

Az áprilistól novemberig tartó fűnyírási szezonban Miskolcon időjárástól függően kaszálják a területeket.

ÉM

Forrás: ÉM

Fotó: Ádám János

A Miskolc Holding tagvállalataként működő Miskolci Városgazda Nonprofit Kft., több mint 400 focipályányi zöldterületet gondoz városszerte. Az idei fűnyírási szezon – a tavaszi időjárásnak köszönhetően – a tavalyihoz képest két héttel korábban, április 11-én, hétfőn kezdődött. 

Sok millió négyzetméteren 

Elsőként a belváros, az Avas városrész, a Szent István tér, a Győri kapu és a Szentpéteri kapu zöldterületein végezték, végzik el a kaszálási munkálatokat. Több mint 3 millió négyzetméternyi úgynevezett intenzív és első kategóriájú zöldterületen kell rendszeresen füvet nyírni, továbbá egymillió négyzetméternyi gondozatlan zöldterületen évente legalább egyszer. 

A zöldterület-fenntartással és -gondozással kapcsolatos munkákat a Városgazda 82 munkavállalója végzi 37 darab fűkasza, 16 darab fűnyíró traktor és 29 tolós fűnyíró bevonásával. 

Az áprilistól novemberig tartó fűnyírási szezonban, a város területén időjárástól függően kaszálják majd a területeket. 

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. tavasz elején bejelentette, hogy 5 darab zárt fülkés, multifunkciós kompakt traktort szerez be, melyek üzembe helyezése legkésőbb május végére várható. A kistraktorok fűnyíró vágóasztallal és fűgyűjtővel rendelkeznek, fülkéje fűthető, így kedvezőtlenebb időjárási viszonyok között is használható. A gépek tavasztól őszig, fűnyírási feladatokat, ősztől lombgyűjtési feladatokat fognak ellátni. A gépek tolólappal és sószóró tartállyal szerelhetőek, így a zárt fülkés kivitelezésnek köszönhetően a téli időszakban a hosszabb járdák és kerékpárutak hóeltakarítási és síkosságmentesítési feladataiban is részt vehetnek.

(A borítóképen: A Városgazda munkavállalói végzik a fűnyírást)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában