Alapkőletétel

2022.04.12. 13:00

Négycsoportos új óvodája lesz Ózdnak

Az Ív úti templom szomszédságában a tervek szerint az év végére készülhet el az új intézmény.

Marosréti Ervin

Forrás: Marosréti Ervin

Ünnepélyes keretek között lerakták az alapkövét annak az ózdi óvodának, amely négyszázmillió forintból valósulhat meg a városban. 
A fejlesztésnek köszönhetően egy négycsoportos, százhúsz gyermek elhelyezésére alkalmas intézmény épül az Ív úti római katolikus templom szomszédságában, amely egyházi kezelésbe fog tartozni. 

 

Az érintett területen januárban kezdődött el a tereprendezés, mostantól pedig gőzerővel halad a kivitelezés. Az alapkőletétel alkalmával a helyi általános iskolások és óvodások léptek fel, az építési területen pedig egy időkapszulát is elhelyeztek az utókor számára. 

Várjuk, hogy bir­tokba vehessük majd az új óvodánkat

- Kocska Ágnes

 

– Ebben a hengerben van egy fénykép a jelenlegi tag­óvodáról, a mostani időket szimbolizáló fémpénz, valamint felsoroltuk azokat a vezetőket, akiknek köszönhetően megkezdődhet az új óvodánk építése – fogalmazott a rendezvényen Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatója. – Természetesen nagyon örülünk az építkezésnek, és várjuk, hogy birtokba vehessük majd az új óvodánkat. 

 

Az egyházi fejlesztéssel kapcsolatban Mischinger Ferenc római katolikus plébános a hit fontosságát, annak erősítését emelte ki az ünnepségen. Mint mondta: ha az emberek befogadják Krisztust, akkor könnyebb, boldogabb lesz az életük, és maguk is tisztában lesznek azzal, hogy miért kell a bűnt elkerülni. Isten ugyanis szeret és vár, ezeknek az üzeneteknek az alapja, egy kis veteményeskertje egy óvoda.

 

2023/2024-től 

 

Az újonnan épülő óvoda az Alkotmány úton található létesítmény kiváltását is hivatott szolgálni. Annak az épületnek a felújítása ugyanis költségesebb lett volna, mint a jelenlegi fejlesztés. A tervek szerint ez év végére felépül az intézmény, a kivitelező legalábbis így számol. Természetesen ez sok mindentől függ, hiszen a beruházás nagyobb része még hátravan, viszont azt szeretnék, ha a gyerekek a 2023/2024-es tanévet már ebben a létesítményben kezdhetnék el.

 

(A borítóképen: A kivitelezés fontos pillanata az alapkőletétel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában