Hagyomány

2022.04.24. 09:38

Magyarország legnagyobb májuskosara

A hétvégén vált hivatalosan is országos rekorddá a sajószentpéteri óriás virágdísz.

Az előkészítés után is több órán tartott csak a májuskosár díszítése – tudtuk meg Kakszi Alexandra virágbolttulajdonostól. Ő a hivatalosan is hitelesített rekord készítője is egyben. A májuskosár elkészítéséhez megközelítőleg 30 cserepes virágot és több mint 200 méternyi szalagot használt fel a díszítéshez.

- Esernyők és pillangók is díszítik az alkotást, hogy minél színesebb és vidámabb legyen, hiszen vidám alkalomra kapják ezt a hölgyek – mondta Kakszi Alexandra. A kosár jellegzetes színe a rózsaszín, amelyet a leányköszöntő virágcsokor megrendelője kért. – Reméljük, jövőre már fehéret készítek nekik! – utalt arra Kakszi Alexandra, hogy a fehér színű májuskosár már a hamarosan bekövetkező menyegző szimbóluma. - Nagyon sok májuskosarat készítünk, divatja van a fiatalok és az idősesebbek körében is. Van olyan idős vásárlóm, aki 70 éves elmúlt már, és a mai napig a feleségének májuskosarat visz minden évben!

- Szeretnék szívből gratulálni Kakszi Alexandrának, hiszen az imént megejtett centméterpontosságú mérés szerint neki sikerült tudomásunk szerint a legnagyobb méretű májuskosorat elkészítenie Magyarországon! – gratulált Sajószentpéteren  Sebestyén István, a Magyar Rekordok regisztrátora.

 

A májuskosarat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értéktár Bizottság 2017-ben felvette a megyei értéktárba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában