Fiatal Tehetség Program

2022.04.28. 16:30

Kaland, közösség, kihívás

Elindult a jelentkezés a Mathias Corvinus Collegium miskolci Fiatal Tehetség Program 2022-es évfolyamába.

Balogh Csilla

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) június 30-áig várja az általános iskola jelenleg 4. osztályos tanulóinak jelentkezését a Fiatal Tehetség Programjába (FIT Program). A komplex szemléletű tehetséggondozó programot dr. Madzinné Ortó Ildikó, az MCC FIT Program miskolci régióvezetője kedden mutatta be a városban működő általános iskolák meghívott igazgatóinak és pedagógusainak az MCC miskolci székházában.

Élmények és egyéni fejlődés

A FIT Program Miskolcon az elsők között, 2015 nyarán indult el, s ma már 23 városban érhető el. A program élményeket nyújtó, gyakorlatorientált tehetséggondozást megvalósító, az iskolai oktatást kiegészítő, azon túlmutató képzés. Hiánypótló és innovatív kurzusainak köszönhetően a diákok a mindennapi életben szükséges készségeket és ismereteket sajátítanak el, többek között megtanulnak újraéleszteni, pénzügyi ismereteket szerezhetnek, kipróbálhatják magukat riporterként, megismerkedhetnek a robotika tudományával, sőt még a jövőkutatás rejtelmeibe is betekinthetnek, s mindezek mellett kis csoportos, beszédközpontú angol nyelvi oktatáson is részt vehetnek.

Az egyéni ütemű haladást a kurzusukhoz kapcsolódó elektronikus tananyagok segítik. A teljes kikapcsolódást pedig az évente egy alkalommal megrendezett ingyenes, telefon- és internetmentes nyári táborok biztosítják. A program célja, hogy az érintett szülőkkel és pedagógusokkal szorosan együttműködve kibontakoztassa a gyermek tehetségét. Középpontjában az egyéni érdeklődési területek felfedezése áll, elősegítve ezzel a későbbi tudatos pályaválasztást. Mindezt otthonos környezetben, fiatalos szemléletű oktatókkal, a képzést támogató pszichológusok segítségével és rendszeres visszacsatolással biztosítva.

A program a bekerült diákoknak egészen a 8. évfolyam végéig, vagyis 4 éven át biztosít kurzusokat, ám a képzés felmenő rendszerű, így a felső tagozat után bekapcsolódási lehetőséget nyújt a Középiskolás Programba. Az ingyenes szombati képzésekre olyan diákok jelentkezését várják, akik szeretik az izgalmas kalandokat, akik arra vágynak, hogy vidám társaságban legyenek és játszva tanuljanak, s mellette még fejlődjenek is. A Fiatal Tehetség Programra elektronikus úton a fit.mcc.hu oldalon június végéig lehet jelentkezni.

(A borítóképen: Madzinné Ortó Ildikó az MCC FIT Programról beszélt. Fotó: Ádám János)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában