Interjú: dr. Kiss Jánossal

2022.04.02. 12:00

Hipermarket is lesz a diósgyőri bevásárlóközpontban

Több mint 4 ezer négyzetméter alapterületű hipermarket lesz a diósgyőri bevásárlóközpontban.

ÉM

Fotó: Kozma István

Bár egy nagyon fontos választás kampányának finisében vagyunk, de a diósgyőri bevásárlóközpontról folyamatosan jönnek a hírek, az új fejleményekről dr. Kiss János miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselőjelölt beszélt. 

Hol tart jelenleg a beruházás előkészítése? 
Hónapokkal ezelőtt kezdtünk el foglalkozni a projekttel, az volt az álmunk, hogy Diósgyőr szívében, egy elhanyagolt, gazos területen felépüljön egy csoda. Egy olyan létesítménykomplexum, ami egyszerre szolgálja ki a diósgyőriek kereskedelmi igényeit és a környéken lakók sportolási és szabadidős szándékait is. Sok lakossági igény fogalmazódott meg, olyan kérések is megszülettek, amelyek Miskolcon még nem találtak meghallgatásra. Kértek a miskolciak például kutyaagility-parkot vagy BMX-pályát is. Szerencsére minden igényt sikerült beilleszteni a tervekbe. És elmondhatom, hogy a nagybevásárlásokkal sem lesz ezután probléma, hiszen egy több mint 4 ezer négyzetméter alapterületű hipermarket költözik be a központba. 

Elkészültek a látványtervek. A helyi közösség javát és az idegenforgalmat is szolgálja majd a beruházás


Diósgyőr tehát egy újabb nagy projekttel gazdagodhat, vagyis a vár fejlesztésén kívül egy újabb nagy építkezés kezdődhet el? 
Pontosan így van, a bevásárlóközpont ügye jól halad előre. De a Diósgyőri vár is ütemesen épül, a források pedig rendelkezésre állnak, hiszen a hetekben 4 milliárd forint érkezett meg Miskolcra. Jelenleg is kétszázötven mesterember dolgozik a váron, a cél nem változott: a vidéki Magyarország leglátogatottabb turisztikai célpontjának kell lennie. Persze nem könnyíti meg a célok elérését a miskolci baloldal viszonyulása a várhoz, sajnos úgy tűnik, hogy nem szívügye a Diósgyőri vár. Egész egyszerűen megpróbáltak negatív kampánytémát csinálni belőle az elmúlt hetekben, és elkezdték luxusberuházásnak nevezni. Úgy tűnik, nem tudják felmérni, hogy a felújított vár mekkora lökést fog adni a miskolci turizmusnak. Persze a miskolci baloldal minden kormányzati nagyberuházást következetesen csak luxusberuházásnak hív, valószínűleg azért, mert ők maguk semmilyen komoly fejlesztéssel nem tudtak előállni az elmúlt két és fél évben. A baloldali városvezetés mindeközben nem veszi észre, hogy miközben a várnak folyamatosan negatív reklámot csinál, azzal csak a vár turisztikai jövőjét nehezíti el, és azoknak a vállalkozásoknak árt, amelyek már a vár környékére települtek, vagy most terveznek odatelepülni. 
 


Ha elkészül a bevásárlóközpont, az milyen előnyökkel fog járni a környéken lakóknak? 
Először is nyilvánvalóan komfortosabb lesz a mindennapi élet, hiszen gyorsabban lehet elintézni a bevásárlásokat, kevesebb időt kell autóban tölteni, több idő marad a családra, jobb lesz a levegőminőség, és több lesz a sportolási lehetőség. Sokat fog javulni a diósgyőriek életminősége.
 

(A borítóképen: Dr. Kiss János)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában