Vihar

2022.04.24. 18:16

Házak tetejét is megbontotta a vihar (frissítve)

Háztetők rongálódtak meg és fák dőltek ki a vasárnap délutáni viharban, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

 

20:54

A hivatásos tűzoltók már több mint hatvan kárhelyszínre vonultak az időjárással összefüggő események felszámolása miatt. A legtöbbször, megrongálódott háztetőkhöz kérték az egységek segítségét, de volt, ahol lehasadt ágak és kidőlt fák szakították le az elektromos, illetve távközlési vezetéket, vagy okoztak forgalmi akadályt. Bőcsön, a Csokonai utcában egy családi ház tetőszerkezete és tűzfala olyan mértékben megrongálódott, hogy lakhatatlanná vált az ingatlan. A káresetek felszámolásában a mezőkövesdi, a mezőcsáti, a miskolci, a tiszaújvárosi, az ózdi és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók mellett a mezőcsáti, a szomolyai és a szihalmi önkéntes tűzoltók is részt vettek. A tűzoltói beavatkozások jelenleg is tartanak.

18:09

Több mint 30-szor vonultak eddig a tűzoltók Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, vihar okozta károkhoz vasárnap.

Főként Mezőkövesden és környékén kellett beavatkozni – tudtuk meg Dojcsák Dávidtól, a megyei katasztrófavédelem sajtósától. – Jellemzően épülteke tetőszerkezetét rongálta meg az erős szél. Voltak fakidőlések is, és volt, ahol elektromos távközlési vezeték szakadt le, illetve forgalmi akadályok keletkeztek a vihar nyomán.

A beavatkozások jelenleg is tartanak – erősítette meg a szóvivő. 

Olvasónk által készített kép és videó:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában