Miskolctapolcai park felújítása

2022.04.24. 11:30

Hamarosan új helyet jelölnek ki a törmeléknek

Az ősparkprojektből keletkező törmelékek deponálására használják a miskolctapolcai nagyparkoló egy részét.

SZB

Néhány napja kezdődött el a miskolctapolcai park felújítása. A beruházás várhatóan 2023 tavaszáig tart. A projekt keretében kialakítanak egy tanösvényt is, de teljesen megújul a Csónakázó-tó környéke is. A munkálatok során a parkokban lévő sétányok megújulnak, új utcabútorokat és pavilonokat helyeznek ki, és a Csónakázó-tavat is megszabadítják a felgyülemlett felesleges iszaptól. 

A projekt másik fejlesztési eleme az Akropolisz Szabadtéri Színpad. A görögkatolikus egyházközség tulajdonában és kezelésében álló Akropolisz a nyári hónapokban rendszeresen színházi előadások, kulturális programok helyszínéül szolgál. A projekt keretében a színpad infrastrukturális fejlesztését végzik el, így alkalmassá válik a magasabb technikai igényű előadások megtartására, bővülhet a programlehetőségek köre. 

Engedélyt kaptak rá 

A kivitelezést végző cég közterület-használati engedélyt kapott Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatától arra, hogy a beruházás folyamán építőanyagok, munkagépek elhelyezésére a tapolcai nagyparkolót, azaz a Miskolctapolcai út mentén található ingyenes gépjárműparkolót használja. Az engedély a parkoló 1200 négyzetméteres, a Hejő patak felé eső sávjára szól. 

Az elmúlt napokban több lakossági észrevétel érkezett a parkoló részleges lezárásával kapcsolatban, többen jelezték, a turisztikai szezonban igény lenne a parkoló teljes területére, ezért az önkormányzat hamarosan új területet jelöl ki az építési törmelék deponálására. 
 

(A borítóképen: Autók helyett törmelékhalmok a parkolóban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában