Baba-mama szoba

2022.04.08. 14:00

Családbarát a Miskolci Egyetem (videóval)

A Miskolci Egyetem régi törekvése, hogy családbaráttá váljon mind a hallgatók, mind a munkatársak számára.

ÉM

Forrás: Ádám János

A szándékot tettek követték, az intézmény mind belső szabályozásában, mind a szükséges infrastrukturális fejlesztések terén nagyot lépett előre az utóbbi időben. Csütörtökön már egy baba-mama szoba átadására is sor került, ahol a kisgyermekes szülők kulturált és barátságos körülmények között tehetik tisztába, gondozhatják a kicsinyeiket, vagy ha csak arra van szükség, megpihenhetnek és játszhatnak velük a számukra kialakított helyiségben. 

 

Megkapták a minősítést 

 

Ezekkel a szabályozásokkal, szemléletformálással és fejlesztésekkel elérték azt is, hogy hosszú idő után a Miskolci Egyetem lett a legújabb felsőoktatási intézmény, amely csatlakozott a családbarát egyetemekhez. Ezt a minősítést a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány elnöke, Skrabski Fruzsina adta át, egy igazoló oklevéllel együtt. Az ünnepség keretében a felek együttműködési megállapodást is aláírtak. Ezt követően bemutatásra került a campuson nemrégiben kialakított baba-mama szoba is. Ahogy megtudtuk, a nagy kiterjedésű Egyetemvárosban több hasonló helyiség kerül a közeljövőben kialakításra. 

Prof. dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora elmondta: „Hosszú ideje gondolkodunk azon, hogy az egyetem milyen pluszt tud nyújtani a jogszabályokban meghatározott alaptevékenységén túl. Az oktatás és a kutatás magától értetődő kötelességünk. Az egyetem azonban »harmadik missziós« tevékenységet is folytat. Ez azt jelenti, hogy igyekszünk egy regionális tudásközpont lenni, az itteni munkaerőpiac számára megfelelő szakembereket képezni, és fontosnak tartjuk azt, hogy egy olyan szolgáltatási csomaggal tudjuk várni a leendő hallgatóinkat és munkavállalóinkat, amely példaértékű, nemcsak Magyarországon, de akár Közép- vagy Nyugat-Európában is. Éppen ezért igyekszünk megfelelni azoknak az elvárásoknak, amelyek ma a legnagyobb kihívást jelentik, mint például a környezetvédelem és a klímaváltozás vagy a demográfiai problémák. A ­Green Campus programunkkal a környezetvédelemért, a Smart Campus programmal a tudásfejlesztésért teszünk. Miközben igyekszünk az egyetemet olyan hellyé tenni, amely munka- és képzőhelyként egyaránt családbarát. Hallgatóink között egyre több a levelezős, akiknek nagy része családos, dolgozó ember. Számukra gyakori probléma, hogy a képzés mellett ­gyerekeket nevelnek és dolgoznak. Ezt nehéz összehangolni. Mi nem tudunk minden problémát megoldani, de szeretnénk nekik is segíteni, ahogy tudunk. Most ezzel a baba-mama szobával is” – tudtuk meg a rektortól.

 

 

(A borítóképen: Prof. dr. Horváth Zita és Skrabski Fruzsina a baba-mama szobában az igazoló oklevéllel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában