Hallgatói konferencia

2022.04.24. 15:00

Collegium 48, ezúttal Kolozsváron

Miskolcon és Erdélyben is rendeztek hallgatói konferenciát a hagyományápoló program keretében.

Hegyi Erika

A Miskolci Egyetem Állam-és Jogtudományi Kara és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem közös hagyományápoló programja a Collegium 48 projekt, amelynek keretében Miskolcon és Kolozsváron is hallgatói konferenciát rendezett a két intézmény. A miskolci rendezvény októberben volt, a kolozsvári néhány hete.

A színvonalas konferencián a miskolci hallgatók  nemcsak előadtak, hanem meghallgathatták - a Sapientia EMTE joghallgatóinak felolvasószínházi előadását „Jogtörténeti fordulópontok a 20. századi Erdélyben” címmel.

Ezentúl dr. Veress Emőd, egyetemi tanár „Igazságtalanság-szolgáltatás. Bíróságok a szovjet típusú diktatúra szolgálatában Erdélyben” címmel adott elő, dr. Kádár Hunor, egyetemi adjunktus „A kalapácsos ember - egy kolozsvári sorozatgyilkos”,  dr. Kokoly Zsolt, egyetemi adjunktus pedig  „A jogászképzés története Erdélyben” címmel tartott előadást.

A program zárásaként erdélyi (jog)történeti hagyományok nyomába eredtek a résztvevők, sétálhattak Nagybánya régi főterén (Szent István-torony, református templom, pénzverde), meglátogatták a Nagybányai Képtárat, ellátogattak Máramarosszigetre (Grosschmid Béni szülővárosába), az egykori Jogakadémia székhelyére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában