Szakmai gyakorlat

2022.04.08. 12:00

Cipruson szervizeltek, cukrászkodtak a diákok

A Georgikon-iskola hat tanulója külföldön járt szakmai gyakorlaton.

HE

Februárban és márciusban háromhetes szakmai gyakorlaton vett részt a sátoraljaújhelyi Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium hat diákja Cipruson, Limassolban. A tanulók cukrász-, élelmiszeripari technikusi, gépgyártás-technológus technikusi, valamint agrárgépész-technikusi képzésben vesznek részt. A külföldi szakmai gyakorlatot az Erasmus+ program keretében teljesítették, a Shipcon oktatási intézmény szervezésében – tájékoztatta lapunkat Szabóné Novák Zsuzsa, az iskola pályázati koordinátora.

 

Jelezte: a projekt egy 2019- es pályázat harmadik mobilitása volt a francia és spanyol program mellett, azonban a pandémia miatt két évvel később, idén lehetett megszervezni.  
 

Aktívan részt vettek 
 

 – Tanulóinkat a limassoli La Galerie cukrászdában és a Demetriades Group üzemében helyezték el. A gyakorlat során a diákok bekapcsolódtak a technológiai folyamatokba, az üzemek mindennapi tevékenységébe, betekintést nyertek a munkahely szervezeti felépítésébe, és ciprusi munkatársakkal dolgoztak együtt. A cukrászatban tanulóink aktívan részt vettek a különböző cukrászati részfolyamatokban: előkészítés, tészta- és töltelékkészítés, sütés, befejező kikészítő művelet. A Demetriades-üzemben dolgozó fiúk tapasztalatot szereztek a szervizben folyó munkálatok terén, munkagépeket, targoncákat szervizeltek, javítottak, újítottak fel. A hétvégi programok keretében diákjaink megismerkedtek a ciprusi sziget történelmi és kulturális kincseivel és a gasztronómiai különlegességekkel. Közös programokba kapcsolódtak be a portugál, cseh, román Erasmus+ projektben részt vevő diákokkal. Hazatérés után örömmel számoltak be iskolánk diákjainak, tanárainak és a szülőknek a három hét élményeiről. Iskolánk 2020-ban elnyerte az Erasmus-akkreditációt, 2022-ben pedig a kiválósági tanúsítványt a szakképzés területén kiválóan megvalósított mobilitási tevékenységek elismeréseként – sorolta a pedagógus.
 

(A borítóképen: A helyiekkel együtt dolgoztak a diákok)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában