Szikszó

2022.04.28. 11:00

Bútorokat újítanak meg a szülinapos iskolában

A gimnázium diákjai több kül- és beltéri bútort is megújítottak.

ÉM

Forrás: Olvasónktól

Ötéves évfordulóját ünnepli ebben az évben a Szent Márton Katolikus Gimnázium és Általános Iskola Szikszón. Az intézmény ebből az alkalomból a közelmúltban jubileumi gálaműsort rendezett az Inkubátorházban, melyen köszöntőt mondott dr. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és dr. Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője is. 

Az iskola részt vesz Joint Environmental Training címmel egy környezetvédelmi témájú európai uniós Erasmus+ pályázatban. Francia, horvát és olasz partneriskolákkal dolgoznak együtt a diákok a fenntartható környezet kialakítása érdekében. Érdekes, főleg gyakorlati feladatokat végeznek, hogy tudatosodjon bennük, miként legyenek felelősségteljes, környezettudatos európai polgárok. 

A részt vevő 8. a, 9. a és 10. a osztályt 5 diák képviselte a közelmúltban az első projekt­találkozón a horvátországi Split városában. A diákok a tudatos vásárlásról osztották meg egymással az eddig szerzett tudásukat, iskoláik környezetvédelemmel kapcsolatos jó gyakorlatait mutatták be, megismerkedtek horvát természeti és kulturális kincsekkel, és a horvát iskolában megjavítottak néhány tönkrement bútort. 

Hasonló akciókat a szikszói diákok iskolájukban is végeztek a projekt keretében. Felmérték a tanév elején, hogy az iskola épületeiben és udvarán mit lehet felújítani, megjavítani, szépíteni. A gimnázium kedvenc ülőkéi között sok sérült darabot találtak, amelyeket „új ruhába öltöztettek”. De felújítottak egy régi vitrines szekrényt az egyik tanteremben, a kültéri padokat, illetve a gimnáziumi virágtartó állványokat, és az egyik csörlős madáretető is fiatalításon esett át.

(A borítóképen: Munkában a diákok)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában