Új szerelő- és raktárcsarnok, új irodaház

2022.04.01. 20:00

Az elmúlt tizenkét év a békéről, az építkezésről, a fejlődésről szólt Miskolcon

Magasabb fokozatra kapcsolt a kormány az infrastruktúra fejlesztésének terén is.

ÉM

Fotó:

Új szerelő- és raktárcsarnokot, valamint új irodaházat adott át csütörtökön a 27 éve piacon lévő miskolci PAPEX Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

 

– 2000-ben vettük meg telephelyünket nyílászárók nélkül, szigeteletlenül, ami akkor nagy lehetőségnek számított. 20 évnyi működés után a most átadott szép és korszerű épületben immár megalkuvások nélkül tudunk dolgozni – mondta Papp Zsolt, az út- és mélyépítéssel foglalkozó PAPEX Kft. ügyvezetője és tulajdonosa az új irodaház és műhelycsarnok átadóünnepségén csütörtökön Miskolcon.

 

 

 

700 kilométernyi új szakasz

 

– Magyarország a harmadik legnagyobb ütemben bővítette gyorsforgalmi hálózatát az Európai Unión belül. 2010 óta rendkívüli mértékben, 65 százalékkal bővült az autópályák és utak hossza, ami több mint 700 kilométernyi új szakaszt jelent országszerte. Mára a 25 megyei jogú városunkból mindössze néhány olyan van, amely nem kapcsolódik közvetlenül a gyorsforgalmi úthálózatba, és a magyar emberek 87 százaléka legfeljebb 30 percen belül rá tud kapcsolódni ezekre az ütőerekre. Elmondhatjuk tehát, hogy magasabb fokozatba kapcsoltunk az infrastruktúra fejlesztésének terén is – emelte ki dr. Varga Judit igazságügyi miniszter.

 

Megszorítások, bizonytalanság

 

Hozzátette: Az elmúlt 12 esztendő a növekedésről, az építkezésről, a kiszámíthatóságról és a békés fejlődésről szólt. Most, hogy a szomszédban háború tört ki, ez a folyamat került veszélybe.

 

– Ezért fontos, hogy a magyar érdekeket szem előtt tartva, hideg fejjel fogjunk az előttünk álló kihívások leküzdéséhez. A tét az, hogy békében tovább tudunk-e fejlődni, vagy ránk rúgják, ránk erőltetik az általunk nem kívánt háború terheit. Azt már tudjuk, hogy mi várna ránk, ha hátraarcot vennénk: tönkretett gazdaság, megszorítások, bizonytalanság. Ahol cégeket és szervezeteket építettek le, ahol a fejlődésnek gátat szabott a felelőtlen, baloldali országvezetés. Ahol elhitették velünk, hogy segélyből kell megélnünk, és nem munkából, hogy a munka és a vállalkozás nem teremthet értéket. Ugyanez a felelőtlenség jellemzi őket most is. De mi nem akarjuk, hogy a magyar családokkal fizettessék meg a háború árát. A nemzeti kormány felelősséget vállal minden magyar vállalkozásért, mert meggyőződésünk, hogy ezek a gazdaság motorjai, Magyarország fejlődésének zálogai – emelte ki a miniszter.

 

Csöbör Katalin, a Fidesz– KDNP országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy a PAPEX Kft. olyan magyar családi vállalkozás, amely az új épülettel új munkahelyeket is hozott létre, nem utolsósorban pedig alvállalkozóik többsége Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből kerül ki. Méltatva a vállalkozás sikerét rámutatott arra, hogy ebben a hatalmas teljesítményben visszaköszön a jelenlegi kormány, a magyar gazdaság gerincét adó családi vállalkozásokat megerősítő törekvése.

 

Csöbör Katalin, a Fidesz– KDNP országgyűlési képviselője. Fotó: Kozma István 

 

Önerő, hitel, támogatás

 

A térség meghatározó infrastrukturális beruházásainak kivitelezésével foglalkozó szervezet legutóbbi fejlesztése az új épület, emellett egy Vögele S1800-3i típusú gyors és hatékony munkavégzésre alkalmas aszfaltterítő finisher beszerzése volt. A fejlesztések önerőből, hitelből és állami támogatásból csaknem 500 millió forintból valósultak meg.

 

(A borítóképen: Varga Judit és Csöbör Katalin érkezik a PAPEX-műhelycsarnok átadóünnepségére. Fotó: Kozma István)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában