Fórum

2022.04.29. 10:57

Aszalón egyeztettek a járás felzárkóztatási lehetőségeiről

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Aszalón tartotta a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság szakpolitikai egyeztetési fórumsorozatának 12. állomását.

Horváth Imre

Az eseményen részt vett dr. Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője is, aki köszöntőjében felvázolta azokat az eredményeket, amiket az elmúlt években elértek a térség fejlesztésében, számolt be közösségi oldalán a főigazgatóság.

Dr. Mészáros István, a házigazda település polgármestere köszöntötte a megjelenteket, valamint beszámolt az Aszalón megvalósított komplex telepprogram eredményeiről. A település vezetője egy imázsfilm segítségével mutatta be azt a községre jellemző szemléletet, ami az alapja a munkájuknak, így a sikeres felzárkózási projekteknek is.

Kardos Enikő, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Szikszói Járási Hivatal hivatalvezetője foglalkoztatáspolitikai szakemberként a járás munkaerőpiaci kérdéseit emelte ki beszédében. Andó Pál, az Észak-Magyarországi Társadalmi Esélyteremtési Igazgatóság igazgatója pedig a felzárkózási politika eddigi eredményeit, további fejlesztési irányait mutatta be.

Forrás: Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

A megnyitó beszédek alapján jól kirajzolódott az az összetett, egymásra épülő rendszer, ami meghatározza egy térség komplex fejlesztését, és az, hogy milyen körülmények kellenek ahhoz, hogy a hátrányos helyzetű emberek számára valódi lehetőség legyen a felemelkedésre. A felzárkózási tevékenységek tehát nem állhatnak önmagukban, hanem építeniük kell a különböző szakterületek eredményeire is.

A fórum során a résztvevők négy szekcióban készítették el a járás felzárkózási SWOT elemzését. A szakpolitikai fórumon összegyűjtött helyi tapasztalatok hozzájárulhatnak majd a hatékony országos szakpolitikai döntéshozatalhoz is, tette hozzá bejegyzésében a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában