Jegyzet

2022.04.28. 20:02

A nyaralás ára

Ujlaki Attila

Ujlaki Attila

A testi-lelki feltöltődés minden ember számára fontos és elengedhetetlen, hiszen csak a test és a lélek kiegyensúlyozott működésével tudjuk maximálisan ellátni a napi teendőinket. A szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy fontos az aktív kikapcsolódás; a hétköznapitól eltérő, más környezetben. Én is ezt vallom. A feltöltődés egyik eleme lehet a nyaralás, amely kimozdít a mindennapok körforgásából, hiszen gyakran érezheti az ember sablonosnak a napjait és azt, hogy szinte ugyanazok a dolgok történnek vele nap mint nap. 

Az egészséges életmód része a lelkünk egészsége is, amelynek szerves elemét képezi a lelki harmónia. A nyaralás során olyan dolgokat teszünk, amelyeket nem szoktunk egy átlagos hétköznapon. Ilyenkor sokkal nagyobb fókuszban van az emberi „énünk” és ezáltal a lelkünk. Egy-egy utazás során gyakran új ötletek fogalmazódnak meg bennünk, amelyekkel egy kiruccanás nélkül nem biztos, hogy foglalkoznánk. A nyaralás tehát minden szempontból hosszú távú befektetés az életünkben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában