Adomány

2022.04.12. 17:00

A kárpátaljai testvérvárosba ment a segélyszállítmány

A képviselő-testület felhatalmazta a polgármestert, hogy szükség esetén önállóan döntsön az adományozásokról.

ÉM

Tiszaújvárosnak 2010 óta testvérvárosa Beregszász, melynek lakossága a február 24-én kirobbant ukrajnai háborús konfliktus következtében különösen nehéz élethelyzetbe került. 

 

A kialakult rendkívüli helyzetre tekintettel Tiszaújváros önkormányzata lehetőségeihez mérten testvérvárosa segítségére van, két hete 2 tonna tartós élelmiszert juttatott el Kárpátaljára, s most a képviselő-testület 4 tonna élelmiszer-adományról határozott.
 

A Vöröskereszt segítségével 
 

A döntés értelmében a Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ egymillió forint öszszegű tartós élelmiszerekből álló adományt állít össze és juttat el a testvérvárosba a Magyar Vöröskereszt bevonásával. Tekintettel arra, hogy a kialakult háborús helyzet kimenetele, befejezése bizonytalan, a képviselő-testület felhatalmazta a polgármestert, hogy szükség esetén – a működési céltartalék vagy egyéb, a 2022. évi költségvetésben jóváhagyott előirányzat terhére – döntsön az önkormányzat intézményein, gazdasági társaságain vagy a polgármesteri hivatalon keresztül történő adományozásról, továbbá az adomány humanitárius, illetve egyéb szervezetek bevonásával Beregszászba történő eljuttatásáról.
 

(A borítóképen: Beregszász lakossága a háború miatt különösen nehéz élethelyzetbe került)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában